Početna Informacije Humanitarna organizacija Nemanjići-Tićino iz Švajcarske pomogla porodicu Nedeljković

Humanitarna organizacija Nemanjići-Tićino iz Švajcarske pomogla porodicu Nedeljković

Predstavnici humanitarne organizacije Nemanjići iz Tićina u Švajcarskoj neumorno pomažu porodice u Srbiji i Republici Srpskoj. Poslednja u nizu pomoći bila je porodici Nedeljković iz sela Maljević kod Mionice (nedaleko od Valjeva)
„Otac porodice preminuo je pre tri godine, u 44 godini života, ostavivši iz sebe krhku suprugu Slađanu da se stara o četvoro dece i starim roditeljima“, istakli su članovi HO Nemanjići Tićino dodavši da Slađana radi dva posla: noću u fabrici a danju ide na nadnicu kada bere sezonsko voće. Ugrozila je svoje fizičko i psihičko zdravlje brinući se o porodici dovodeći sebe do krajne izdržljivosti.

Stariji sin oženio je se i dobio bebu, doneo je malo radosti porodici ali i dva nova člana koja treba prehraniti, nažalost radeći na mašini za rezanje kamena odsekao je desnu ruku, sada se nalazi u Beogradu radi terapija i lečenja. Kuća u kojoj porodica živi je u užasnom stanju; zidovi oronuli, čađavi, stolarija dotrajala, kupatilo jezivo, bez nameštaja i osnovnih materijalnih stvari.

„Porodicu smo upoznali 2019 godine i tom prilikom pomogli kupovinom hrane. U ovoj poseti naši aktivisti odlučili su pomoći porodici kupovinom: ogreva, knjiga za školu i pomoći u lečenju starijeg sina. Vrednost uručene pomoći iznosi 440 franaka. Naša organizacija uskoro će ponovo posetiti porodicu i u skladu sa našim mogućnostima ponovo pomoći. Deca su naša budućnost!“, istakli su u HO Nemanjići iz Tićina.

 Svaka pomoć je dobrodošla i predstavnici ove HO se zahvaljuju na svakoj donaciji

Associazione Umanitaria
Nemanjici Ticino
CH-6500 Bellinzona
PostFinance 65-195755-3
IBAN: CH68
0900 0000 6519 5755 3
BIC:POFICHBEXXX

PayPal Email:
nemanjici.ticino@gmail.com