Početna Događanja Trčimo za Srbiju –Kros RTS-a učenika Srpske dopunske škole u BV

Trčimo za Srbiju –Kros RTS-a učenika Srpske dopunske škole u BV

Početak školske godine u srpskoj školu u nemačkim pokrajinama  Baden-Virtembergu i Bavarskoj polovinom septembra započet je zdravo i sportski, odražavanjem 31. po redu Krosa RTS-a. „Ovogodišnji kros održava se u okolnostima u kojima se poštuju nova pravila, a koja su u skladu sa epidemiološkim merama prevencije zemlje domaćina“, istakla je koordinatorka Srpske dopunske škole za nemačke pokrajine Baden-Virtemberg i Bavarsku, Tatjana Popović.

U Zindelfingenu, u grupi nastavnice Nataše Milenković,  inspirisani ljubavlju prema svojoj domovini, najbrže su trčali Filip Živković, prvo mesto; Dušan Dašić i Maksim Hartl, drugo mesto; Dejan Miler i Marko Stegić, treće mesto.

Učenici odeljenja Degerloh iz Štutgarta podelili su radost trčanja sa svojom nastavnicom Tatjanom Popović. „Iako se očekivala kiša, vremenske prilike su bile  na njihovoj strani. Osunčani bojama jeseni, trčali su posebno dečaci, a posebne devojčice. Ali, su zato svi zajedno navijali jedni za druge. Na cilju su sve učesnike dočekali slatkiši, a najbrši su dobili i diplome“, istakla je nastavnica Popović.

Prvo mesto na krosu osvojili su Lazar Maksić i Georgije Lav Popović, drugo mesto pripalo je Isaku Cariću, dok je treći kroz cilj prošao Aleksander Jergić.

U grupi devojčica najbrža je bila Lana Nikodijević, drugo mesto pripalo je Ani Jergić, dok se za treće mesto izborila Lena Marković. Posle trke, ljubav prema svojoj domovini, đaci su  preneli na crteže koji govore o tome koliko se svake godine beskrajno raduju aktivnostima u okviru ove manifestacije.