Početna Događanja Sednica Arhijerejskog namesništva za Italiju i Maltu u Trstu

Sednica Arhijerejskog namesništva za Italiju i Maltu u Trstu

Episkop Andrej sa svojim saradnicima na sednici Arhijerejskog namesništva za Italiju i Maltu
Foto: FB Vladika Andrej

U Trstu je održana redovna sednica Arhijerejskog namesništva za Italiju i Maltu Eparhije austrijsko-švajcarske kojom je predsedavao Njegovo Preosveštenstvo Episkop Andrej.

„Radost sveštenstva je bila posebna po tome što je to bila prilika da se sveštenici vide sa svojim Arhipastirom u drevnoj Crkvenoj opštini Sv. Spiridona u Trstu. Pored redovnih tema vezanih za život i rad parohija i crkvenih opština u Italiji i na Malti, razmatrani su i predlozi za unapređenje misije Srpske Crkve na ovim prostorima Eparhije. Tokom sednice razmatrani su redovni izveštaji o radu parohija, a bilo je reči i o pitanjima unapređenja duhovnog života u Italiji i na Malti. Saslušani su vrlo dobri i konstruktivni predlozi“, navodi se u saopštenju vladike Andreja.

U drugom delu sednice su preovlađivale teme u vezi sa administrativnim i materijalnim poslovanjem crkvenih opština u Italiji i na Malti. Po završetku sednice, vladika Andrej je poželeo svim sveštenicima uspeh u radu i nastavku svoje parohijske i misionarske delatnosti.