Početna Najave Umetnički konkurs DKCB Beograd „Domovina se brani lepotom i znanjem“

Umetnički konkurs DKCB Beograd „Domovina se brani lepotom i znanjem“

Foto: Dečji kulturni centar Beograd

I ove godine Dečji kulturni centra Beograd raspisao je umetnički konkurs za decu uzrasta od 5 do 12 godina pod nazivom „Domovina se brani lepotom i znanjem“. Povod ovog divnog likovnog, literarnog i foto konkursa je Dan primirja u Prvom svetskom ratu.

Konkurs je osmišljen sa ciljem da đaci, inspirisani lepotama svoje domovine, iskažu svoje kreativne potencijale kroz umetničke medije. Tema „Domovina se brani lepotom i znanjem“ je podstaknuta stihovima našeg čuvenog pesnika za decu Ljubivoja Ršumovića. Do 11. novembra 2021. godine DKCB prima likovne, literarne i foto radove. Poeziju i prozu učesnici konkursa treba da pošalju na mejl literarni.konkurs.domovina@dkcb.rs, fotografije likovnih radova na likovni.konkurs.domovina@dkcb.rs i umetničke fotografije na foto.konkurs.domovina@dkcb.rs.

Najbolji radovi, koje će odabrati stručni žiri, biće objavljeni na sajtu Dečijeg kulturnog centra Beograd. Nagrađeni učenici dobiće poklone i suvenire koje će pripremiti Turistička organizacija Srbije i Turistička organizacija Beograda. Uručenje nagrada održaće se u petak 19. novembra, u 12 časova, na koncertu u Dečjem kulturnom centru Beograd. Propozicije za učešće na konkursu mogu se videti na sajtu www.dkcb.rs