Početna Događanja SKC Vuk Stefanović Karadžić iz Raštata u Nemačkoj proslavio svoju slavu

SKC Vuk Stefanović Karadžić iz Raštata u Nemačkoj proslavio svoju slavu

Članovi Srpkog kulturnog centra Vuk Stefanović Karadžić iz Raštata u nemačkoj pokrajini Baden-Virtemberga, obeležili su minulog vikenda slavu svog Centra Prepodobnu majku Paraskevu – Svetu Petku. U njihovim prostorijama okupio se veliki broj članova ali i prijatelja iz okolnih mesta iz Karlsruea, Gagenaua, Baden-Badena…. koji su želeli da se budu zajedno sa svojim prijateljima na ovaj, za njih veliki dan.

Domaćini ovogodišnje slave bili su planovi porodice Jugoslava Lazića, čija je slavska obeležja osveštao i slavski kolač prerezao protojerej-stavrofor Aleksandar Škorić iz Karlsruea. Kumovi naredne slave su Maja i Damir Vučić. Predsednica Centra Sandra Đurić pozdravila je sve prisutne, ne skrivajući zadovoljstvo što su ove godine mogli da proslave slavu udruženja. Uprava i članovi su se potrudili da bude veliki izbor ića i pica a za dobro raspoloženje su bili zaduženi članovi orkestra Mićanovići i solista Stojan Spasojević.

Posetioci – članovi i gosti na slavi SKC Vuk Stefanović Karadžić iz Raštata
Foto: arhiva SKC VS Karadžić

Jedno lepo veselo posle podne i veče ostaće u sećanju prisutnih a posebno dece, koja su uživala u raznim igrama i u kolu. Uprava se zahvalila svima na poštovanju postojećih epidemioloških mera kao i na poseti i lepom druženju.