Početna Događanja Toržestvena proslava slave Sabornoghrama u Beču

Toržestvena proslava slave Sabornoghrama u Beču

Proslava hramovne slave u Beču
Foto: FB vladika Andrej

Na Savindan u Sabornom hramu u Beču svetu arhijerejsku liturgiju predvodio je vladika Andrej, a sasluživali su protojerej Đorđe Pantelić, protojerej Jevstatij iz Poljske (Poljska Pravoslavna Crkva), jerej Filip Milunović, jerej Miljan Antić i jerej Miladin Vujković. Članovi eparhijskog hora Kornelije Stanković, koji vodi Anđela Radunović ulepšali su proslavu hramovne slave.

Službi su prisustvovali ambasador Republike Srbije u Beču gospodin Nebojša Rodić sa porodicom i protinica Marijana Ćilerdžić, majka episkopa Andreja. Kumovi ovogodišnje slave bili su članovi porodice Stojanović Vladimir i Marija, sa ćerkama Petrom i Tarom.

Nakon zaamvone molitve, vladika je prerezao slavski kolač, a u prazničnoj besedi, episkop je nadahnuto govorio o značaju ličnosti Svetog Save, o istorijskom i teološkom delu svetitelja, čiji je život bio uzor velikim podvižnicima. Po podeli nafore, svi vernici su prišli i poklonili se moštima Svetog Vladike Nikolaja i Svetog Ave Justina,potom su dobili mali dar od crkve u znak zahvalnosti.

Na veliku žalost, zbog epidemiološke situacije, nije bilo moguće poslužiti narod u hramovoj sali kao što je to i uobičajeno.

Svi vernici su se poklonili se moštima Svetog Vladike Nikolaja i Svetog Ave
Na slici protinica Marijana Ćilerdžić i vladika Andrej
Foto: FB vladika Andrej