Početna Događanja Članovi Srpskog centra obeležili svoju zimsku slavu – Svetoga Savu

Članovi Srpskog centra obeležili svoju zimsku slavu – Svetoga Savu

Domaćini slave Raka, Sandra, Jovana i Milojko
Foto: Srpski centar Štutgart / Rasejanje.info

Članovi Srpkog centra iz Štutgarta slave svake godine dve slave. Zimska je posvećena prvom srpskom arhiepiskopu Svetome Savi a letnja apostolima Pavlu i Petru. I ove godine su uz poštovanje dozvoljenih mera kumovi obeležili slavu, u nadi da dogodine nadoknade zadnje propuštene godine i pravo slavlje.

Domaćini ove slave bili su članovi porodice Đuričković i Kovačević. Raka Đuričković, poznati srpski ugostitelj iz Štutgarta i supruga Sandra, kao i Jovana i Milojko Kovačević.

„Porodice Đuričković i Kovačević su već dve godine kumovi zimske slave. Slava Sveti Sava se po drugi put obeležila samo u našoj crkvi. Iskreno se nadamo da ćemo sledeće godine proslaviti kako treba i to u našim prostorijama i onako kako mi umemo da proslavimo sa našim članovima.  Zbog svima dobro poznatih mera nismo ni ove godine bili u mogućnosti da se sakupimo u velikom broju. Porodice Đurković i Kovačević su obeležili našu zimsku slavu u ime svih članova SCŠ-a, u zdravlju i veselju nam bilo i našim domaćinima srećno bilo“, izjavila je predsednica Centra Darinka Vićentijević.

Slavska obeležja osveštao je i slavski kolač prerezao protojerej stavrofor Borislav Simić u hramu Sabora Srba svetitelja u Štutgartu. Proslavi je prisustvovao i generalni konzul Republike Srbije u Štutgartu Dragan Dimitrijević. U Parohijskom domu srpske crkve Sveti knjaz Lazar priređena je mala zakuska i slava je skromno obeležena.

KUmovi slave sa nekoliko članova Srpskog centra (prvi s leva generalni konzul Dimitrijević, do njega predsednica Centra Vićentijeivć)
Foto: Srpski centar Štutgart