Početna Informacije Obeležavanja Dana i slave Republike Srpske u Cirihu i Štutgartu

Obeležavanja Dana i slave Republike Srpske u Cirihu i Štutgartu

Dan i slava Republike Srpske obeležava se i u srpskom rasejanju, obično koju nedelju kasnije nakon 9. januara. Tako će se i narednog vikenda obeležiti dve proslave u subotu u Cirihu a nedelju u Štutgartu.

Pre dve godine Udruženje Majevičana u Švajcarskoj po prvi put je organizovalo Dan i slavu Republike Srbije. Proslava protekle godine je morala za izostane a u subotu 5. februara manifestacija će početi u 18 časova u velelepnoj sali  Ditikon kraj Ciriha. Očekuje se dolazaka gostiju predstavnika Vlade Republike Srpske kao i načelnici opština. Predviđen je i kulturni program gde će nastupiti folklorni ansambli KUD Kolo Baden, KUD Sloga Cirih, KUD Zlatnik Vevej, etno grupa, crkvenih hor kao i recitacije učenika. Za dobro raspoloženje zadužen je Goci bend kao i gost iznenađenja. Moraju se poštovati sve propisane mere a to znači da manifestaciju mogu prisustvovati vakcinisani i izlečeni. Svi moraju biti testirani. Test centar je obezbeđen ispred hale. Dodatne informacije se mogu dobiti na brojeve + 41 79 744 08 61 kao i +41 78 865 73 32.

Dan kasnije u Štutgartu, takođe će biti obeležena slava i Dan Republike Srpske. Organizator je Predstavništvo Republike Srpske u glavnom gradu Baden-Virtemberga, koje je jedino predstavništvo koje slavu i Dan RS obeležava od kada RS i postoji.

Domaćin ovogodišnje svečane proslave, povodom 30 godina postojanja RS je Srpsko humanitarno i kulturno društvo Morava iz Štutgarta. Proslava se održava 6. februara na adresi Humbolstr, 3 u Štutgartu. Slavski obred i svečani ručak će početi u 13 časova. Očekuje se dolazak visokih predstavnika Republike Srpske, a pozvani su Željka Cvijanović, Zlatan Kokića, Petar Đokić. Za dobro raspoloženje pobrinuće se poznati estradni umetnik Ćira.
Obavezno je poštovanja propisanih epidemioloških mera, kao i najava dolaska na predstavnistvo.republikesrpske@gmx.net