Početna Događanja U Dransiju u Pariskom regionu otvorena još jedna grupa škole na srpskom...

U Dransiju u Pariskom regionu otvorena još jedna grupa škole na srpskom jeziku

Učenici iz Dransija sa nastavnicom Slavicom Milić
Foto: arhiva S. Mlić

Lepa vest stigla je iz novoformiranog odeljenja Srpske dopunske škole iz Dransija u Pariskom regionu. Zbog velikog interesovanja i đaka i roditelja koji su članovi  KUD Biseri iz ovog grada, nastava na srpskom jeziku će se izvoditi u dva termina: 13.00-15.00 i 15.00-17.00 sati, za dve grupe i 30 učenika.

Nastava se održava sredom u prostorijama KUD Biseri, u 2, Impasse Petit-Ainé 93700 Drancy i vodi je nastavnica Slavica Milić. Časovi su besplatni, u organizaciji Ministarstva prosvete Republike Srbije, dodatne informacije se mogu dobiti od nastavnice Milić na +336 33 89 43 73.

Dve grupe u Dransiju
Foto: arhiva S. Milić

Prvi časovi održani su pred Svetog Savu (26. januara) Dransi je toga dana bio u u duhu svetosavlja. Prvi čas posvećen je liku i delu prosvetitelja Svetog Save sa željom da na svim budućim časovima hrabro korača stazama učenja, mudrosti, znanja i obrazovanja. „Deca su sa radoznalošću slušala o malom princu Rastku i njegovom životnom putu“, istakla je nastavnica Slavica, koja je svima poželela srećnu školsku slavu i uspeh u daljem radu. Đaci su odigrali i po koje kolo i tome ulepšali atmosferu i druženje, jer su učenici ujedno i mladi igrači KUD Biser iz Dransija.