Početna Kultura Koncert kamernog ansambla Aratos trio „Muzika pour trois“  u petak (25. februar...

Koncert kamernog ansambla Aratos trio „Muzika pour trois“  u petak (25. februar 2022.) u Kulturnom centru Srbije u Parizu

Članovi kamernog ansabmla Aratos trio
Foto: arhiva Kulturni centar Srbije u Parizu

Koncert kamernog ansambla Aratos trio „Muzika pour trois“ održaće se u petak, 25. februar 2022. u 19 časova u prostorijama Kulturnog centra Srbije u Parizu. Projekat „Muzika pour trois“ obuhvata koncert kamernog ansambla Aratos Trio, u sastavu: Katarina Popović, violina; Mihailo Samoran, klarinet i Vanja Šćepanović, klavir. Oformljen 2014.godine, Aratos Trio se bavi umetničkim istraživanjem i izvođenjem repertoara za klarinetski trio sa fokusom na muziku 20. i 21. veka.

„Od svog nastanka, Aratos Trio je predstavio veliki broj premijernih dela, čime se pozicionirao kao sveži i inovativni ansambl na srpskoj muzičkoj sceni. Programski koncept čine dela savremenog srpskog i francuskog stvaralaštva (francuskog kompozitora Darijusa Mijoa i srpskih kompozitora Ivana Brkljačića, Milane Stojadinović-Milić, Isidore Žebeljan, Marka Kovača i Stanka Simića, koji je svoje delo „Leptirov san“ posvetio Aratos Triju). Ideja ovog projekta jeste da se prezentuje srpsko-francusko umetničko stvaralaštvo kroz rad srpskih i francuskih kompozitora koji su komponovali kamernu muziku za ovaj ansambl”, stoji na sajtu Kulturnog centra Srbije u Parizu.