Početna Događanja Uspešan turnir igrača šahovskog kluba Sorab iz Bazela

Uspešan turnir igrača šahovskog kluba Sorab iz Bazela

Deo učesnika turnira u prostorijama srpskog šahovskog kluba Sorab u Bazelu
Foto: Sorab Bazel

Članovi šahovskog kluba Sorab iz Bazela u Švajcarskoj imali su uspešan nastup u trećem kolu grupnog takmičenja (SGM). Sve tri ekipe Soraba su u svojim lepim i velikim prostorijama u samom centru grada, uz podršku navijača i prijatelja kluba odigrale mečeve i ostvarile sledeće rezultate: Sorab 1 – Tervil 5:0, Sorab 2 – DSSP 3.5:0.5 i Sorab 3 – Porentri 0:4.

Prva ekipa Soraba koju je predvodio najbolji igrač Švajcarske velemajstor Vadim Milov prema očekivanju ostvarila je ubedljivu i maksimalnu pobedu. Uz Milova pobede su zabeležili i internacionalni majstor Branko Filipović, Željko Stanković, Predrag Miletić i Vladan Tripković. Bila je to sigurna i rutinska pobeda nad ekipom Tervila koja i pored velikog truda nije mogla da pruži veći otpor.

Sorab 2 je takodje bio ubedljiv. Miladin Gajić, Aleksandar Jovanović i Dejan Todorović su pobedili a Roman Duven je igrao remi. Iako su protivnički igrači iz šahovske škole DSSP veoma mladi, nimalo nije bilo lako i jednostavno doći do pobede, jer su očigledno izuzetno talentovani i dobro školovani.

Treća ekipa Soraba, koju u proseku čine uglavnom manje iskusni igrači, po očekivanju nije bila uspešna iako su Slobodan Krstić, Slavoljub Anđelković, Živadinka Milosavljević i Benjamin Grunder dali sve od sebe da ostvare što bolji rezultat.

Posle završenih takmičarskih partija ostalo se još dugo u šahovskim analizama i druženju u klubu.

Uprava kluba je pozvala sve zainteresovane da se pridruže, igraju i da se druže. Klub je otvoren svake subote i nedelje od 15 h. Adresa: Steinengraben 79, 4051 Basel, E-Mail: info@sorab.ch.

Foto: Sorab Bazel