Početna Događanja Projekcija nagrađenih filmova i dodela nagrade KIKIDEM Dečjeg kulturnog centra

Projekcija nagrađenih filmova i dodela nagrade KIKIDEM Dečjeg kulturnog centra

Foto: DKCB

Sedmi po redu Festival dečjeg video klipa  KIDIKEM biće održan u subotu, 5. marta, u 12 časova, u Maloj sali Dečjeg kulturnog centra Beograd, Takovska 8. Festival će otvoriti renomirana rediteljka animiranih filmova Marija Milanović Lazarevski, urednica festivala KIDIKEM, nakon čega će biti besplatna projekcija nagrađenih filmova i dodela nagrada najboljim autorima.

Dečji kulturni centar Beograd organizovao je konkurs za decu i mlade, na kojem su se takmičili autori filmova kratke forme, u trajanju do tri minuta, na temu „Izvan granica“. U selekciju je ušlo 57 filmova iz cele Srbije (Pančeva, Niša, Aleksinca, Vranja, Kragujevca, Rume, Prokuplja, Vrnjačke banje, Jagodine, Novog Sada, Sremskih Karlovaca, Bosilegrada, Čerevića, Obrenovca i Beograda). Prvi put ove godine na festivalu su učestvovala i deca i mladi iz regiona – iz Ljubljane i Skoplja.

Nakon projekcije selektovanih filmova, žiri (Nikola Majdak, reditelj i snimatelj, Jelena Bešir, reditelj animiranih filmova, Nebojša Petrović, vizuelni umetnik i pedagog, Miloš Tomić, vizuelni umetnik i reditelj i Predrag Nedeljković, reditelj) i urednica festivala Marija Milanović Lazarevski dodeliće Gran-Pri za najbolji film u celini – ZLATNI KADAR, nagradu za najbolju režiju,  specijalna priznanja (za kameru, montažu, animaciju, ideju) i nagradu „Nova nada“ za izuzetna ostvarenja dece i mladih u filmskoj umetnosti.

„Jutjub nagrada“ biće dodeljena filmu sa najvećim brojem pregleda, o čemu će odlučiti gledaoci i pratioci Jutjub kanala DKCB. Glasanje će početi odmah nakon projekcije nagrađenih filmova i trajaće do 21. marta.

Dečiji kulturni centar iz Beograda poziva sve da zajedno podržimo mlade stvaraoce.