Početna Zanimljivosti Na današnji dan je rođen glumac Bogdan Kuzmanović

Na današnji dan je rođen glumac Bogdan Kuzmanović

Bogdan Kuzmanović
Foto: FB Gromade filmske

Na današnji dan 1962. godine rođen je srpski pozorišni, televizijski i filmski glumac Bogdan Kuzmanović.

Glumačku akademiju umetnosti završio je u Novom Sadu, pored uloga u pozorištu ostvario je zapažene uloge i u televizijskim serijama. Popularnost je stekao tumačeći epizodne uloge najčešće mafijaša u televizijskim serijama i filmovima a najpoznatiji je kao Ozrenov telohranitelj Roki iz serije Srećni ljudi: Novogodišnji specjial i prve sezone Bele lađe.  Fejsbuk profil Gromade Filmske objavljuje sjane priče i zapise o domaćim i stranim glumcima, pa tako je danas zabeležena i priča o Bogdanu Kuzmanoviću, koju u celosti prenosimo:

„Život teče, a vreme nas gazi,

ljubiš nekog, a ljubav prolazi,

životariš tako celog veka,

a kod kuće niko te ne čeka.

On me čeka, on me uvek čeka,

na vratima jedna njuška meka…“

Ova Ostojina pesmica je lagano umesto Čovek i pas mogla da se zove Ozren i Roki i da se na taj način iskoristi u Srećnim ljudima, da gospodin Soldatović jednom otvori srce, dodirne osećajnu stranu i u stihovima se zahvali svom najvernijem soldatu što je uvek uz njega bio i prolazio bombe, pretnje i sve ostale opasnosti skrčkane u kuhinji zloglasnog klana Golubovića, što je stres krio iza tamnih naočara i nikome nije dopustio da mu ugleda slabu stranu, sve zarad gazde i njegove dobrobiti.

Mnogima je don Ozren naređivao, tek se mnogima grubo obraćao, spuštao ih, al samo jednog zvao „sinko“ tokom intenzivnog treniranja strogoće i to govori dosta. Drag mu je bio ovaj podzemni Peđa Mijatović, nema prostora za sumnju u to.

Jednog Rokija smo nažalost izgubili, a ovog moramo čuvati kao kap vode i počećemo time što čestitka za današnje jubilarenje izostati neće. Srećan 60. rođendan, Bogdane Kuzmanoviću – Roki sinko“, zapisano je na FB stranici Gromade Filmske.