Početna Kultura Promocija prve zbirke poezije „Pogled kroz sivilo“ Dragice Đokić u Bad Ragazu...

Promocija prve zbirke poezije „Pogled kroz sivilo“ Dragice Đokić u Bad Ragazu i u Cirihu

Promocija zbirke poezije Dragice Đokić
Foto: radio Krug

Pesnikinja Dragica Đokić iz Švajcarske u dva navrata će ovoga meseca imati promociju svoje prve zbirke poezije „Pogled kroz sivo“. Zbirka je objavljena prošle godine i predstavljena je u njenom rodnom kraju. Dragica je rođena u Slavonskom Brodu a odrasla je u Brsnici kod Broda i Boljanici kod Modriče. Od 2000. godine živi i stvara u Švajcarskoj.

„Njena poezija dotiče razne teme: ljubav, nostalgiju, prirodu, život uopšte. Autorka je član Udruženja srpskih pisaca Švajcarske. Poezija Dragice Đokić se voli na prvo čitanje jer je pisana jezikom emocije koji se oseća u svakom slovu. Emocija pisana istinom, istina protkana ljubavlju i željom da čak i kada je sve oko nas sivo moramo pronaći iskru svetlosti boja, koja budi jasni pogled u budućnost“, istakli su novinarke Radio Kruga iz Švajcarske Violeta Aleksić i Tanja Radojević, koje su organizatorke druge promocije u Cirihu.

Prva (promocija) je u Biblioteci (Gemeindebibliothek) u Bad Ragazu u kantonu Sent Galen u subotu 19. marta sa početkom u 18 časova.

Druga promocija u organizaciji i pod pokroviteljstvom Radio Kruga biće u Cirihu u „Narodnoj kući“ (Volkshaus Zürich) 26. marta od 19 časova. Pored autorke Dragice Đokić u programu će učestvovati Božica Boba Nedeljković, vokalna solistkinja i Duško Petrović, virtuoz na harmonici.

Volkshaus Zürich (Stauffacherstrasse 60, 8004 Zürich) Ulaz je slobodan.

Foto: D. Đukić