Početna Događanja Srpski centar iz Beča pokrenuo akciju pomoći učenicima OŠ Branko Radičević u...

Srpski centar iz Beča pokrenuo akciju pomoći učenicima OŠ Branko Radičević u Cernici na KiM

Srpski centar iz Beča pokrenuo je akciju pomoći učenicima osnovne škole Branko Radičević iz Cernice kod Gnjilana na Kosovu i Metohiji. „U Kosovskom Pomoravlju, na pola puta između Gnjilana i Uroševca, nalazi se selo Cernica, u kojem danas živi 387 Srba. Do 1999. u Cernici je radila OŠ Branko Radičević, nova i moderno opremljena. U toj zgradi sada je albanska škola, a naši đaci ne mogu ni da joj priđu. Oni uče u improvizovanoj školi, u starim kućama, bez osnovnih nastavnih sredstava“, istakli su predstavnici Srpskog centra iz Beča, koji su pokrenuli akciju da mališanima obezbede projektor i dovogodišnju licencu za predmete koje pohađaju.

„Svako dete ima pravo na osnovno obrazovanje i sa ovim motom želimo da im obezbedimo video-projektor kao i licencu za predmete koji su im potrebni za naredne dve školske godine. Planiramo da ih posetimo početkom aprila, kada bi se družili sa njima i uručili im pomenuta nastavna sredstva“.

Ukupna vrednost pomenutih sredstava je 1150€. Apel je upućen svima koji mogu da se odazovu kako bi se što pre obezbedila novčana sredstva. Želja članova Centra je da mališani već u aprilu ove godine nastavu prate bez poteškoća.

Učenici OŠ Branko Radičević iz Cernice
Foto: arhiva Srpski centar Beč

Uplate se primaju na humanitarni račun Centra

AT06 1400 0100 1020 5862

Naznaka: Za dečiju radost – Cernica 2022

Zajedno do nečijeg lepšeg detinjstva!

Sredstva se prikupljaju do 1.04.2022.