Početna Najave Sutra se u Švajcarskoj odražava Drugi festival srpskog folklora

Sutra se u Švajcarskoj odražava Drugi festival srpskog folklora

U Švajcarskoj se sutra odražava Drugi festival srpkog folklora Švajcarske . Na bini hale u Ditikonu kraj Ciriha (Fondlistr 15, 8953 Dietikon) nastupiće 876 učesnika iz 19 društava i 35 ansambala. „Vraćamo se u „normalu“, neka ide život! Mi ne želimo takmičenje nego da se svi zajedno skupimo i igramo, nije bitno ko je najbolji, jer svi MI koji se bavimo kulturom i folklorom smo već pobednici. Dobro nam došli“, istakli su članovi Saveza srpskog folklora Švajcarske, koji su i organizatori ovog festivala. Oni su najavili da će sutra izabrati Nagradu publike. „Biramo najbolji nastup na festivalu, koji će biti nagrađen sa specijalnom nagradom“.

Na biti će se smenjivati igrači SKUD Vuk S. Karadžić iz Šenenverda, KUD Nikola Tesla iz Lucerna, KUC Sloba iz Ciriha, SFD Homolje iz Gosaua, KUD Kolo Baden, KUD Kikac iz Bazela, KUD Zavičaj iz Vintertura, FMD Izvor iz St. Galena, ANI Abrašević iz Ciriha, KUD Vez iz Lozane, FMD Kolo iz Nojhauzena, KUD Sveti Sava iz Cuga, KUD Karađorđe iz Berna, KUD Zlatnik iz Veveja, KUD Ras iz Lucerna, KUD Sveti Sava iz Alštetena. Nastupiće i dva društva koja nisu iz Švajcarske ANIP Oro iz Pariza (Francuska) i KUD Zora iz Ratingena (Nemačka).
Nakon folklornih nastupa i dodele poklona za učesnike predviđeno je opšte narodno veselje uz Dona bend. Manifestacije počinje u 16 časova.