Početna Informacije Osmi milion humanitarne pomoći organizacije Srbi za Srbe prikupljen za samo pet...

Osmi milion humanitarne pomoći organizacije Srbi za Srbe prikupljen za samo pet meseci

Foto: HO Srbi za Srbe

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe prikupila je od novembra 2005. do marta 2022. godine 8 miliona evra donacija kojima je u prethodnih 16 godina obezbeđena vredna pomoć za preko 2.900 socijalno ugroženih porodica koje zajedno broje više od 14.500 dece širom Balkana, istaknuto je o ovoj organizaciji.

„Od prvog milionskog koraka za koji je bilo potrebno skoro devet godina, do osmog koji je došao za samo pet meseci, humanitarna organizacija Srbi za Srbe nastavila je da korača ka postavljenom cilju – da svako srpsko dete ima normalne uslove za život! Uz slogan – Deca su naša budućnost – ka zajedničkom cilju krenulo je i preko 50.000 donatora iz Srbije, regiona i sveta koji neumorno, iz meseca u mesec, dopremaju vrednu humanitarnu, materijalnu i ekonomsku pomoć za socijalno ugrožene porodice. Zahvaljujući ovakvoj podršci, veliki broj porodica danas živi u svojim toplim domovima, deca spavaju u novim krevetima, imaju kupatila, belu tehniku, struju, vodu, krovovi više ne prokišnjavaju. Mnogo je dece koja su po prvi put dobila svoju sobu, radni sto, plakar, igračku ili računar. Stvoreni su uslovi za pravilan psiho-fizički razvoj nekoliko hiljada dece, što na najbolji način pokazuje značaj pokrenute humanitarne misije“, istakli su vredni članovi.

Pored direktne materijalne pomoći porodicama, u više navrata pomoć je pružana i narodnim kuhinjama, ambulantama, porodilištima i bolnicama, vrtićima, osnovnim i srednjim školama, seoskim zajednicama i drugim institucijama koje su namenjene većem broju ljudi, posebno u sredinama gde je opstanak srpskog naroda doveden u pitanje. „Takođe, pomogli smo logistički i na druge načine realizaciju i mnogih drugih akcija čija vrednost premašuje više stotina hiljada evra“.

Ipak to sve ne bi postigli da nije bilo velike podrške prijatelja. „Na kraju, upućujemo zahvalnost svim priložnicima, volonterima, medijima, članovima i prijateljima humanitarne organizacije Srbi za Srbe koji su u poslednjih 16 godina novčanim prilozima, slobodnim vremenom, bratoljubljem i dobrotoljubljem izgradili poverenje u zajednički dobrotvorni rad. Pozivamo sve da nastavimo dalje jer je još više porodica koje sa nadom čekaju na našu bratsku ruku pomoći“, dodali su.