Početna Događanja Na međunarodnom sajmu hrane i piće u Londonu predstavljeni i prehrambeni proizvode...

Na međunarodnom sajmu hrane i piće u Londonu predstavljeni i prehrambeni proizvode Srbije

U Londonu je od 21.-23. marta održan Međunarodni sajam hrane, na kome i Srbija imala svoj štand. U sklopu objedinjenog predstavljanja naših prehrambenih proizvoda izuzetnog kvaliteta, na štandu Srbije predstavile su se kompanije Flora doo Ivanjica, Basket Zdravija Hrana – Mejd baj hend (Made by Hand), Damar Tartufi, Kold Pressok (Cold Pressok) i Matijašević vinogradi. Učesnici sajma su na srpskom štandu imali priliku da probaju raznovrsne proizvode prvoklasnog kvaliteta, kao što su džemovi, sokovi, proizvodi od tartufa, vina, biskviti i drugi.

Pored srpskih proizvođača, na štandu su bili prisutni predstavnici Privredne komore Srbije i Britansko-srpske privredne komore, koji su učestvovali u uspešnoj organizaciji astupa Srbije.

Ambasada Republike Srbije u Londonu je ovim povodom, kao što je to bio slučaj i ranije, pružila podršku u realizaciji nastupa srpskih proizvođača na jednom od najvećih sajmova promocije prvoklasnih prehrambenih proizvoda na svetu, a sajam je posetila i ambasadorka Srbije u Londonu Aleksandra Joksimović.

Ona je razgovarala sa izlagačima i mnogobrojnim zainteresovanim gostima. Razmatrane su mogućnosti za predstavljanje srpske prehrambene industrije na britanskom tržištu i plasman naših proizvoda.

Povodom nastupa Srbije na Međunarodnom sajmu hrane i pića u Londonu, u Ambasadi je održan prijem za učesnike, predstavnike britanske poslovne zajednice i zainteresovane partnere. Skup u Ambasadi bio je još jedna prilika za promociju srpskih prehrambenih proizvoda izuzetnog kvaliteta, uspostavljanje poslovnih kontakata i razmatranje buduće saradnje, navodi se na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

Obraćajući se prisutnima, ambasadorka Joksimović pozdravila je uspešno predstavljanje srpskih proizvoda vrhunskog kvaliteta na Sajmu u Londonu i naglasila naše velike potencijale za plasman na britanskom tržištu. Ambasadorka je izrazila zahvalnost predstavnicima PKS i Britansko-srpske privredne komore za doprinos u realizaciji učešća srpskih kompanija na Međunarodnom sajmu hrane i pića i pozvala je goste da probaju neke od proizvoda koji su predstavljeni u Londonu kao i da se lično uvere u njihov izvanredan kvalitet.

Predsedavajući Britansko-srpske privredne komore Dejvid Landsman posebno je istakao podršku i angažovanje Vlade Republike Srbije, PKS i Ambasade u Londonu, kao i britanske Vlade i Ambasade u Beogradu na unapređenju ekonomske saradnje. Osvrnuvši se na promociju srpskih proizvoda na Sajmu u Londonu, ocenio je da ih odlikuje organska proizvodnja i izuzetan kvalitet. Uz želju da naši proizvodi u budućnosti što više budu zastupljeni na britanskom tržištu, Landsman je preneo spremnost organizacije kojom rukovodi da pruži pun doprinos realizaciji budućih privrednih aranžmana, preneli su predstavnici srpske ambasade u Londonu.

Ambasadorka Republike Srbije u Londonu Aleksandra Joksimović posetila je štand Srbije na Međunarodnom sajmu hrane i pića, koji se održava od 21-23. marta u Londonu.