Početna Događanja Učenici iz Nansija povezuju znanja iz srpske i francuske škole

Učenici iz Nansija povezuju znanja iz srpske i francuske škole

Časovi posvećeni ekologiji
Foto: N Francišković

Učenici srpske dopunske škole iz Nansija tokom celog marta razmišljaju ekološki – o očuvanju naše planete Zemlje, istakla je nastavnica Nataša Francišković. Ona je naglasila da njeni đaci čitaju tekstove na datu temu, „smišljaju, povezuju i odgovaraju na mnogobrojna pitanja, podsećaju se/uče nazive nebeskih tela, dopunjavaju rečenice na osnovu raznih ilustracija, kao npr. ilustracije lanca ishrane, uče ko se čime hrani, objašnjavaju značenja prideva“. 

Takođe, razmišljaju na temu kako se „bića na Zemlji prilagođavaju životnoj sredini, vežbaju govor kroz opis datih ilustracija usmenim putem, tragaju za odgovorima na osnovu ponuđenog slikovnog teksta, pretražuju informacije na internetu, crtaju i boje. Sve u svemu, dobro se zabavljaju kroz konstantno učenje i rad“, navela je nastavnica Francišković.

„Inspirisani i zaokupljeni veoma važnim pitanjima, đaci su pokazali makete koje su pravili u francuskoj školi, a na jednom od narednih časova, osmislićemo i praviti makete, u vidu kreativne radionice, i u našoj, srpskoj školi. Deca će naučiti, obnoviti i utvrditi ponuđeno gradivo, a neće ga, kao što vidimo iz datog primera, samo puko nabubati napamet, bez ikakvog razumevanja i zainteresovanosti“ dodala je nastavnica Nataša Francišković.

„Veoma značajan cilj nastave je izazvati i probuditi interesovanje i motivaciju đaka, kao i dati im priliku da naprave i osmisle ponešto sami“, poručila je nastavnica Nataša Francišković.

Foto: N. Francišković