Početna Kultura Večeras je koncert mladih članova Umetničkog ansambla Soko iz Bazela

Večeras je koncert mladih članova Umetničkog ansambla Soko iz Bazela

Mladi članovi ansambla Soko iz Bazela
Foto: UA Soko

Večeras u Bazelu mladi članovi Umetničkog ansambla Soko imaće svoj nastup. U restoranu Zur Mägd (St. Johanns-Vorstadt 29, 4056 Basel) sa početkom u 19 časova mladi sokolići će sa svojim drugarima pevati, svirati i igrati. Ulaz je besplatan. Nastup je pripremila Andrijana Adamović, osnivač Umetničkog ansambla Soko, koja preko dve godine radi sa najmlađima u ovom ansamblu.

Program koji nudi Umetnički centar Soko je poseban i ne može se naći svuda. „Napravili smo Soko kako bismo popunili mesto koje je bilo upražnjeno. U Sokolu rade izuzetno kompetentni i školovani ljudi. Aktivnosti su mnogobrojne čak su bile i za vreme pandemije. Roditelji koji nam poveravaju decu znaju da će ona doživeti kvalitetno vreme i iskusiti mnogo stvari: koncerte, studijska snimanja, snimanja spotova, naučiće mnogo o kulturi, tradiciji, životu predaka, korigovaće maternji jezik i obogatiti ga. Najvažnije je divno druženje u kome svi uživaju i raduju se svakoj nedelji i probi“, istakla je Andrijana Adamović.

Ona je naglasila da, jedna devojčica, svake nedelje dolazi iz Badena (mama je dovozi) jer joj se mnogo sviđa da se druži s drugom decom i da uči sve ono što nigde drugde ne može da čuje. „Mislim da je ovo zajednička poruka i za decu, i za roditelje, ali i sve one starije koji bi voleli da pevaju sa nama“, dodala je Andrijana.