Početna Događanja Monodrama Ene Pavlović „Da sam ja pozorište, zapalila bih se”  prvi put...

Monodrama Ene Pavlović „Da sam ja pozorište, zapalila bih se”  prvi put izvedena pred bečkom publikom

Ena Pavlović je svoju monodramu „Da sam ja pozorište, zapalila bih se”  izvela pred bečkom publikom
Foto: arhiva Prosvjeta Beč

„Da sam ja pozorište, zapalila bih se” naziv je monodrame, koju je juče (u nedelju, 03.aprila) u austrijskoj prestonici izvela diplomirana glumica, Ena Pavlović. Ona je nastupila u organizaciji Srpsko prosvetnog i kulturnog društva Prosvjeta iz Beča. „Ena Pavlović prvi put je pred bečkom publikom izvela svoju monodramu. Publika nije krila oduševljenje talentom ove mlade glumice, te su na kraju predstave molili glumicu da predstavu odigra još jednom“, istaknuto je u bečkoj Prosvjeti.

Monodrama predstavlja tragikomediju jedne mladosti – uspon i pad studenta glume kroz komične situacije, poznate i autorske tekstove. Odgovara na pitanja kako se postaje glumica, šta je umetnost, koliko košta ljubav i ko nas sputava da ostvarimo svoj maksimum. Takođe nas uvodi u svet pozorišta i pokazuje sve skrivene tajne glumaca, njihove strepnje, brige i nadanja.

„Moram da priznam da sam veoma srećna sto sam imala priliku da odigram svoju monodramu pred meni potpuno novom publikom, i mojim novim kolegama i prijateljima iz Kluba mladih umetnika Prosvjete. Bez njih ovog igranja večeras ne bi ni bilo. Vratila sam se u neke dane svojih studija, ranih uspona i padova, iz neke potpuno nove perspektive. Mislim da smo sada spremni za nove ideje, a naša igranja su dokaz da publici pozorište itekako treba”, istakla je Ena Pavlović.

Mlada glumica Ena Pavlović završila je glumu na Univerzitetu u Banjaluci. Za ovu monodramu je više puta dobijala nagrade za najbolju glumicu i učestvovala na mnogim festivalima. „Nedavno se doselila u Beč i postala član bečke Prosvjete, kao i Teatra mladih koji deluje unutar udruženja. S velikim zadovoljstvom ovaj ogranak Prosvjete najavljuje da će od sledeće školske godine Ena Pavlović voditi novo odeljenje u okviru Prosvjetine škole u Beču, i to dramsku školu za decu od 9 do 15 godina. Ukoliko želite da vam dete pohađa ovu školu, možete se javiti na zvanični mejl Prosvjete office@prosvjeta.at“ istakli u udruženju Prosvjete iz Beča.

Ena Pavlović
Foto: arhiva Prosvjeta Beč