Početna Događanja Kanonska poseta vladike Andreja parohiji Prepodobobne Majke Paraskeve u Klagenfurtu

Kanonska poseta vladike Andreja parohiji Prepodobobne Majke Paraskeve u Klagenfurtu

Episkop austrijsko-švajcarski, Italije i Malte Andrej nedavno je, u pratnji diplomiranog teologa Aleksandra Savića iz Beča, posetio Crkvenu opštinu Prepodobne Majke Paraskeve u Klagenfurtu. Ispred hrama, vladiku su svečano dočekali nadležni paroh jerej Ljubomir Radovanov sa mesnim parohom Rumunske pravosplavne crkve ocem Visarionom i đakonom starokatoličke crkve Tomasom Šolcem.

Nakon službe iznete su mošti Svetog Vladike Nikolaja, koje odnedavno duhovno obogaćuju Saborni hram austrijske prestonice. „Verni narod je sa velikim strahopoštovanjem prilazio da celiva mošti vladike Nikolaja kako i dolikuje tako velikom srpskom Svetitelju! U svojoj besedi, vladika je pozdravio prisutni narod i zahvalio se na ljubavi i poštovanju koje vernici imaju prema svojoj Crkvi i prema Svetom Vladici Nikolaju“, istaknuto je u eparhiji austrijsko švajcarskoj.

Narednog dana tokom svete arhijerejske liturgije episkop Andrej je se obratio vernom narodu poučavajući ga i govoreći o životu i svetom delu Vladike Nikolaja, naročito o značaju Vladike Nikolaja za naš narod u dijaspori. Trudom oca Ljubomira i uprave Crkvene opštine Svete Majke Paraskeve usledila je trpeza ljubavi kao produžetak svete liturgije, dela ljubavi Boga i čoveka.