Početna Informacije Krupne oči malog Luke ispunjene su bolom za preminulim ocem i strahom...

Krupne oči malog Luke ispunjene su bolom za preminulim ocem i strahom za egzistenciju!

Potrebna pomoć za porodicu Spasovski
Foto: HO Srbi za Srbe

Još jednu tešku sudbinu objavili su predstavnici humanitarne organizacije Srbi za Srbe. Ovoga puta potrebna je pomoć za mladu porodicu Spasovski, samohranu majku Hristinu, koja živi sa decom Lukom (7) I ćerkom Mariom (1) u staroj, propaloj porodičnoj kući, nakon iznenadne smrti surpuga. Potrebno je sakupiti 35.000 evra, pa je svakak vrsta pomoći potrebna.Prenosimo priču ove humintarne organizacije:

Daleko od očiju sveta, starim putem pokraj reke Pčinje, koja tihim žuborom preseca vreme i prostor, a manastir Svetog Prohora Pčinjskog i Kozjak planina na najbolji način opisuju vekove koji su iza nas dolazimo do sela Pelince u Severnoj Makedoniji.

Na vrhu brda, u zaseoku prilično udaljenom od ostalih porodica koje žive u ovom selu, ugledali smo staru, zemljanu kuću koja izgleda kao da će svakog trenutka da se uruši. Na naše zaprepašćenje, škripa starih drvenih vrata i silueta dečaka koja se pojavila pred nama, potvrdila nam je crne slutnje da se nalazimo ispred doma porodice Spasovski.

Zbog gubitka oca i muža morali su da vrate u staru kući
Foto: HO Srbi za Srbe

Samohrana majka Hristina, zajedno sa Lukom (7) i Mariom (1) dočekuje nas i uvodi u kuću čija unutrašnjost nimalo ne zaostaje za onim što smo imali prilike da vidimo spolja. Rupe na plafonu i zidovima, goli beton prekriven starim tepisima, dotrajalo pokućstvo, bez kupatila i osnovnih uslova za život – realnost je u kojoj dvoje mališana odrasta.

„Prošle godine desila nam se velika tragedija kada je suprug preminuo. Pošto nismo mogli sami, morala sam da se vratim kod majke i brata, pa trenutno živimo u jednoj sobi” – rekla nam je majka Hristina. Vidno potreseni težinom situacije u kojoj se ova porodica nalazi, pokušavamo da dođemo do odgovora o adekvatnoj pomoći. „Najviše bismo voleli da živimo bliže centralnom delu sela. Da bi se naš san ostvario, potrebna je izgradnja nove kuće u kojoj bi deca imala sve što im je potrebno za normalno detinjstvo” – rekla nam je majka Hristina.

Sedmogodišnji Luka se u strahu pita šta će biti sa njihovom egzistenzijom
Foto:HO Srbi za Srbe

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe pokreće veliku akciju pomoći porodici Spasovski! Okvirna vrednost projekta izgradnje kuće iznosi 35.000 evra zbog čega nam je potrebna pomoć svih donatora kako bismo još jedan veliki projekat na prostoru Severne Makedonije uspešno završili!