Početna Kultura Izložba „Nikola Tesla i buđenje vizije: od grada svetlosti do svetske slave“ ...

Izložba „Nikola Tesla i buđenje vizije: od grada svetlosti do svetske slave“  od 12.-25. maja u Kulturnom centru u Parizu

U okviru prezentacije u Srpskom kulturnom centru u Parizu za 2022. godinu, Muzej Nikole Tesle iz Beograda, predstaviće svoju izložbu „Nikola Tesla i buđenje vizije: od grada svetlosti do svetske slave“ posvećenu Nikoli Tesli,  njegovom stvaralačkom radu i vezama sa Francuskom. Otvaranje izložbe je 12. maja 2022. godine, sa početkom u 19 časova. Izložba će biti otvorena do 25. maja.

„Pored posebno dizajniranih panoa sa tekstovima i fotografijama, atraktivnost ove izložbe uveličaće i niz radnih modela Teslinih najznačajnijih pronalazaka, digitalna projekcija filma o Tesli i animacije po njegovim izumima. Prikazujući reprezentativne dokumente i fotografije, uz dobro odabrane tekstove, ilustrovaćemo priču o životu i radu jednog od najvećih umova svih vremena. Cilj izložbe je da se istakne izuzetan doprinos ovog velikog srpskog pronalazača u oblasti nauke i da se javnosti prikaže početak njegovog rada, koji se poklopio sa boravkom u Francuskoj“, navodi se u saopštenju Kulturnog centra u Parizu.