Početna Događanja Morava iz Štutgarta dobila novu upravu

Morava iz Štutgarta dobila novu upravu

Stara i nova uprava
U gornjem redu Ljubica Pantić, Nebojša Antić, Diana Greogović (nedostaje Siniša Burgić koji zbog bolesti nije mogao da se pojavi)
U donjem redu Milan Lazarević, Tamara Ristanović, Aleksandar Bačanović i Predrag Jagodić
Foto: V. Gregović

Članovi Srpskog humanitarnog i kulturnog društva Morava iz Štutgarta održali su u nedelju redovnu izbornu skupštinu. Nakon sedam uspešnih godina vođenja ovog udruženja aktuelno rukovodstvo Nebojša Antić predsedik, Diana Gregović potpredsednik, Siniša Burgić i Ljubica Pantić blagajnik izabrana je nova uprava. Tamara Ristanović je predsednica, Aleksandar Bačanović potpredsednik, Predrag Jagodić je sekretar Milan Lazarević je blagajnik.

„Pošto su izabrana dva člana koji su vodila skupštinu, Srđan Koškanac i Svetlana Jugović, konstatujući da postoji kvorum za održavanje skupštine, uprava koja je proteklih sedam godina uspešno vodila Moravu detaljno je podnela izveštaj iz proteklog perioda. U protekle dve godine, zbog pandemije, nije bilo nekih većih aktivnosti ali onoliko koliko smo smeli, pridržavajući se svih propisanih mera, društvo je opstalo pa se čak i proširilo pristupom novih članova“, istakla je Vera Gregović, jedan od osnivača Morave. Ona je dodala da u uspehu društva veliku zaslugu imaju i umetnički rukovodioci Srđan i Milica Koškanac, „koji su sa svim grupama, svih uzrasta marljivo radili.Voditi udruženje u kriznoj situaciji veliko je umeće pa zato moramo odati veliku zahvalnost i priznanje dosadašnjoj upravi, predsedniku Nebojši Antić, potpredsednici Diani Gregović, sekretaru Siniši Burgić i najvažnijem članu uprave „ministru finansija“ Ljubici Pantić. Njeno maestralno vođenje i upravljanje finansijama doprinelo je da je  udruženje Morava opstalo i ostalo na zdravim nogama“, naglasila je Vera Gregović.

Moravci su vreme kada nije smelo da se ima aktivnosti iskoristili da srede nove prostorije. Pri tom nisu zaboravili ni njihovo redovno humanitarno angažovanje. „Nebojša, Diana, Siniša i Ljubica prepustili su svoje funkcije sledećim mladim ljudima. Novu upravu od danas sačinjavaju Tamara Ristanović – predsednica Morave, Aleksandar Bacanović – potpredsednik, Predrag Jagodić – sekretar i blagajnik Milan Lazarević. „Svi im od srca želimo uspeh u radu i da znaju da svi stojimo iza njih i da ćemo im biti od pomoći onoliko koliko im god bude potrebno“, dodali su Moravci.

Srđan Koškanac i Svetlana Jugović
Foto: V. Gregović

„Na kraju treba reći da je cilj prve osnivačke grupe bio da se Morava prenosi sa kolena na koleno. Posle današnje skupštine u ime svih osnivača ponosno se može reči da smo svi zajedno u tome uspeli. Prva generacija udarila je dobar temelj i trasirala put Moravi. Sledeća generacija je dobro stazu utabala i uspešno vodila i proširila kontakte kako sa kulturnim institucijama grada Štutgarta tako i sa drugim klubovima i asocijacijama, a ova današnja generacija treba da nastavi dalje da gradi i nadgrađuje. Srećno, srećno, srećno“, dodala je u ime osnivača Vera Gregović.

Aktivnosti  Morave se nastavljaju dalje. Već 21. maja Moravci idu na zajednički izlet, a 28. maja posle dugo vremena organizuju folklorno druženje. Potom slede pripreme za čuveni Letnji festival grada Štutgarta. A od septembra će saopštiti nove planove. Na skupštini je izražena želja da se osim folklora aktivnosti prošire i u drugim pravcima.