Početna Događanja Večera zahvalnosti u Vupertalu

Večera zahvalnosti u Vupertalu

Priložnici i volonteri Bogorodičnog hrama u Vupertalu
Foto: arhiva eparhija nemačke

U porti Bogorodičinog hrama u Vupertalu, u Nemačkoj, uprava vupertalske parohije priredila je, minule subote,  večeru zahvalnosti za velike priložnike i volontere. „U prethodne tri godine prilozima i uz veliku volontersku aktivnost parohijana urađeno je mnogo na renoviranju  objekata Crkvene opštine“, navodi se u saopštenju uprave Crkvene opštine.

Nakon blagoslova trpeze otac Zoran je pozdravio okupljene, uz reči zahvalnosti. On je dodao da je „sutra Nedjelja o raslabljenom i da se raslabljeni iz ove priče, kako su teolozi primetili, nije žalio ni na težinu svoje bolesti, ni na dugo bolovanje već na to kako nema čovjeka da mu pomogne“.

„Teško je živeti okružen ljudima, a da nemate čoveka da vam pomogne. Ovde to nije bio slučaj. Pomoć je zaista trebala, a dobijali smo je od svih vas punog i toplog srca. Veliki posao smo zajedno uradili. Hvala svima za sve! Neka nas Gospod sve zajedno podigne i blagoslovi kao u davnini raslabljenog i da zajedno hodimo putevima njegovim,“ dodao je paroh vupertalski, protojerej – stavrofor Zoran Ilić. U novom ambijentu crkvene porte koja je uređena tokom vaskršnjeg posta, trpeza ljubavi potrajala je do kasnih večernjih sati.