Početna Događanja Na Međunarodnom sajmu vina i pića u Diseldorfu izlažu i srpski izlagači

Na Međunarodnom sajmu vina i pića u Diseldorfu izlažu i srpski izlagači

Ambasadorka RS u Berlinu dr Snežana Janković i generalna konzulka RS u Diseldorfu Branislava Perin sa srpskim izlagačima
Foto: arhiva ambasada RS u Berlinu

U Dortmundu, u Nemačkoj, se održava Međunarodni sajam vina i pića a među mnogim izlagačima su i predstavnici Srbije. Ambasadorka Srbije u Nemačkoj dr Snežana Janković posetila je srpski štand i izlagače iz Republike Srbije na sajmu „ProVajn“.

„U organizaciji Privredne komore i Razvojne agencije Srbije, na ovogodišnjem sajmu, jednom od najvećih i najznačajnijih sajmova vina i alkoholnih pića, učestvovalo je šest destilerija  i osam vinarija iz Srbije. Ambasadorka Janković je razgovarala sa izlagačima i upoznala se sa njihovim planovima i očekivanjima od nastupa na sajmu i nemačkog tržišta. Izlagači su izneli zadovoljstvo učešćem na sajmu, kao jednom od najboljih vidova prezentacije njihovih proizvoda u Nemačkoj, uz napomenu da neki od njih već imaju i svoje distributere za nemačko tržište“, navodi se u saopštenju ambasade Srbije u Berlinu.

Štand srpskih izlagača posetio je i direktor Sajma u Diseldorfu Mihael Degen, sa kojim su ambasadorka Snežana Janković, generalna konzulka u Diseldorfu Branislava Perin-Jarić i predstavnici Privredne komore i Razvojne agencije Srbije razgovarali o budućoj saradnji i narednim nastupima naših izlagača.