Početna Događanja Moravci iz Štutgarta organizovali zabavno-rekreativni izlet u prirodi

Moravci iz Štutgarta organizovali zabavno-rekreativni izlet u prirodi

Članovi Morave iz Štutgarta proveli dan u prirodi
Foto: Morava Štutgart

Posle dvogodišnje pauze članovi Srpskog humanitarnog i kulturnog društva Morava iz Štutgarta proveli predivan dan u prirodi. Oni su organizovali izlet u adrenalinskom parku (Hochseilgarten) u Nagoldu, živopisnom mestu nedaleko od prestonice pokrajine Baden-Virtemberg.

Moravci su se i ovoga puta dobro opremljeni sportskim rekvizitima a posebno punim frižiderima. Na zborno mesto svi su došli na vreme. Deca nisu mogla da dočekaju da dobiju opremu za penjanje i da konačno počnu da „osvajaju“ visine  i da se od drvenog tornja do drvenog tornja spustaju sajlom. Bilo je zabavno, gledati i decu i roditelje a smehu nije bilo kraja, naglasili su Moravci.


Dok je jedna ekipa budno motrila na decu druga je bila zadužena  da pripremi bogatu trpezu, što muškom delu ekipe nije palo teško. A na trpezi nema čega nije bilo od roštilja, salata, pita, kolača. Tu su Moravci neprevaziđeni.

„Još jednom Moravci su dokazali da su jedna velika porodica i šteta je što na jednom ovakvom predivnom izletu nisu mogli svi članovi da prisustvuju. Mali odmor u prirodi svima uvek dobro dođe, posebno što  se treba spremiti za naše folklorno druženje koje je već za nekoliko dana 28. Maja. Onda dolaze ozbiljne pripreme za Letnji festival grada Štutgarta. Ovim izletom Moravci su dokazali da dve godine pandemije nisu uspele da nas razdvoje, da nam uzmu smeh, radost, veselje i druženje.  Te dve godine su prošlost. Moravci pošto su se na ovom izletu  „natankali“ kiseonikom, kreću u nove radne pobede“ istakli su uz osmeh članovi ovoga društva.