Početna Događanja Članovi Radosti moja iz Štutgarta obeležili svoju slavu

Članovi Radosti moja iz Štutgarta obeležili svoju slavu

Okretanje slavskog kolača sa upravom i članovima Radosti moja
Foto: arhiva M. Nikitović

Članovi hrišćansko humanitarne zajednice Radosti moja, obeleži su minulog vikenda svoju slavu Svetog Simeona Mirotočivog.  Iako usled zabrane okupljanja slava nije mogla da se obeleži u februaru i ovoga puta su, kao i svih prethodnih godina, naši ljudi iz Štutgarta sa okolinom došli da podrži  rad ove humanitarne organizacije, koja nesebično pomaže svoj narod najviše na Kosovu i Metohiji.

Slavski kolač prerezali su i slavska znamenja osveštali protonamesnik Milenko Bakmaz i protojerej Dragoslav Ćorković sa predsednicom zajednice Sanjom Dier Dragićević. Protonamesnik Bakmaz je pozdravio goste, pohvalio domaćine i ujedno podržao njihov dobrotvorni rad. Generalni konzul Republike Srbije u Štutgartu Dragan Dimitrijević je takođe pozdravio prisutne uz divne reči podrške. On je ponudio saradnju i pomoć dobrotvornom radu.

Slavski obred uz sveštenike Milenka Bakmaza i Dragoslava Ćorkovića
Foto: arhiva M. Nikitović

U bogatom kulturnom programu pored prezentacije rada poslednje dve godine predstavili su najmlađi Nastasja Dier, Mila Ngyen-Dragićević i Anica Kočić. Predstavnici guslarskih društava Hajduk Veljko iz Frankfurta Ilija Paldrmić i guslarske sekcije iz Štutgarta Siniša Ikanović otpevali su i odsvirali pesmu Kosovka devojka. Za dobro raspoloženje bili su zaduženi članovi Ksenon benda. „Iznenađenje je bilo dolazak našeg dragog brata u Hristu Siniše Živića iz Gračanice, Kosovo i Metohija,  sa suprugom. Siniša od samog našeg početka rada naše zajednice pomaže  prilikom dostave i raspodele naše pomoći iz Čačka na Kosovo i Metohiju i pri tom rešava sve moguće i nemoguće administrativne probleme”, dodao je nekadašnji predsednik Radosti moja,  Milorad Mića Nikitović.

Vredni u kuhinji
Foto: arhiva M. Nikitović

Program je vodila Biljana Ifantis koja je upoznala prisutne sa akcijama u poslednje dve godine. U 2021. suma od 19.000 evra je otišla Srbima na Kosovu i Metohiji, a u 2022. za tradicionalnu akciju „Dar od srca – deca deci” koja se predaje na Savindan prikupljeno je 14 237,00€.

Uz lepo druženje, uz bogato iće i piće proveo se divan dan, uz kako rekoše članovi Radosti moja „uz prelepo druženje koje obećava dobre dobrotvorne akcije ubuduće”.

Osnivač društva Morava Vera Gregović sa guslarima Ilijom Paldrmićem (levo) i Sinišom Ikanovićem (desno)
Foto: arhiva V. Gregović