Početna Kultura Međunarodni klub prijateljstva  – Dečjeg kulturnog centra Beograd i Gete instituta

Međunarodni klub prijateljstva  – Dečjeg kulturnog centra Beograd i Gete instituta

„Dan Nemačke” odražava se u petak 3. juna, od 10-17 časova – ulaz slobodan

Dečji kulturni centar Beograd i Gete institut potpisali su zvanični sporazum o saradnji u okviru programa Međunarodni klub prijateljstva. „Ponosni smo na saradnju sa ovom relevantnom institucijom, a još ponosniji na to što su se saradnji pridružili i veoma značajni partneri koji su prepoznali kvalitet naše ustanove i pratili rad Dečjeg kulturnog centra Beograd. Naši partneri osim Gete Instituta su: Savezna uprava za školstvo u inostranstvu (ZfA), Nemačka služba za akademsku razmenu (DAAD), Ambasada Savezne Republike Nemačke Beograd, Nemačka škola Beograd, Krater Trening Centar, Udruženje Zabuna. Podržavamo inicijativu  „Škole: Partneri budućnosti” koju je pokrenulo Ministarstvo inostranih poslova Nemačke i na realizaciji programa sarađujemo sa školama koje su deo ove mreže od preko 2000 škola širom sveta (OŠ Sečenji Ištvan u Subotici, OŠ Jovan Jovanović Zmaj u Pančevu, OŠ Vuk Karadžić u Zrenjaninu, OŠ Kralj Petar Prvi u Beogradu, Gimnazija Jovan Jovanović Zmaj u Novom Sadu, Valjevska gimnazija, JU OŠ Maršal Tito u Ulcinju)”, istakli su u Dečjem kulturnom centru.

Tim povodom u Dečjem kulturnom centru Beograd održaće se zabavno-obrazovni program za decu i mlade pod nazivom „Dan Nemačke” 03.06.2022. sa početkom u 10 časova. Ulaz je slobodan uz prijave na linku.

Posetioce očekuje niz zabavnih i edukativnih sadržaja:

10:00-11:30 Naučna radionica i eksperimenti „Dečji univerzitet” za decu od 10 do 13 godina (30 slobodnih mesta), lingvistička radionica „Rani Gete” za učenike sedmog i osmog razreda (15 slobodnih mesta) i radionica „Pokreti” za učenike petog i šestog razreda (15 slobodnih mesta).

12:00-13:30   Zabavni program, obraćanje direktora Dečjeg kulturnog centra Beograd prof. mr Dragana Marića i predstavnice Ambasade Savezne Republike Nemačke, Milice Skendžić.

13:30-14:30 Posluženje u atrijumu DKCB i bolje upoznavanje sa radom svih partnera ove saradnje na štandovima koji će biti postavljeni i koji će pokazati neverovatne uspehe koje stvara ovo prijateljstvo.

14:30-15:30 Projekcija filma za učenike pod nazivom „1300km i jedan klik”

15:30-16:30 Predstava „Malo sutra”.

Osim programa „Dan Nemačke”, u okviru saradnje Dečjeg kulturnog centra Beograd i Gete Instituta, u planu su brojne aktivnosti tokom 2022. godine.

„Međunarodni klub prijateljstva DKCB približava udaljene predele, drugačije kulture, umetnost, književnost i tradiciju mnogih naroda na zabavan i drugačiji način kroz kreativne radionice, koncerte, filmove i predstave. Radujemo se druženju!”, istakla je Ružica Ćuković, urednica programa Međunarodni klub prijateljstva.