Početna Događanja Svečana dodela svedočanstava maturantima u Cirihu

Svečana dodela svedočanstava maturantima u Cirihu

Učenicima Srpske dopunske škole u Švajcarskoj u kantonu Cirih podeljena svedočanstva
Foto: arhiva Srpska škola u Švajcarskoj

U organizaciji Srpske dopunske  škole u Švajcarskoj i Generalnog konzulata Republike Srbije u Cirihu, minulog vikenda pred punom svečanom salom restorana Föhrewäldli u Vajningenu kod Ciriha održana je svečanost povodom dodele uverenja o završenom posebnom programu obrazovanja i vaspitanja u inostranstvu. Preko 50 učenika srpske dopunske škole iz kantona koji su u nadležnosti Diplomatsko konzularnog predstavništva Cirih primili su svedočanstva.

Na ovoj svečanoj manifestaciji prisutnima su se obratili Mihajlo Šaulić, generalni konzul Republike Srbije u Cirihu i koordinatorka Dopunske škole na srpskom jeziku u inostranstvu Biljana Bukinac. Svečanost su otvorili nastupi učenika 8. razreda koji su izveli kratki prigodni program, a nakon njih nastupili su mlađi članovi Kulturno umetničkog društva „Abrašević“ iz Ciriha. 

„Uz nadahnute i podsticajne govore nastavnika i ispraćeni aplauzom roditelja i svih prisutnih u publici, učenici 8. razreda primili su svedočanstva i prigodne poklone u veoma lepoj i svečanoj atmosferi. Fotografisanje i druženje nastavljeno je još dugo nakon završetka programa. Nakon svečanosti ostalo je mnogo lepih utisaka, a preovladava taj da svečanost ovih razmera i ovakve organizacije treba da postane tradicija. Srpska dopunska škola naglašava veliku ulogu Generalnog konzulata u pripremanju svečanosti i računa na njihovu podršku i u budućnosti. Takođe, proslava ne bi bila moguća bez podrške restorana Föhrewäldli“, istakla je koordinatorka Srpske dopunske škole Biljana Bukinac.

Prisutni u sali
Foto: arhiva Srpska škola u Švajcarskoj
Igrači ANI Abrašević iz Ciriha
Foto: arhiva Srpska škola u Švajcarskoj