Početna Događanja  „Kros RTS-a u dijaspori“ održan i u Berlinu

 „Kros RTS-a u dijaspori“ održan i u Berlinu

Učečsnici Krosa RTS u Berlinu
Foto: srpska škola Berlin

Neposredno pred kraj školske godine održan je i Kros RTS-a i u nemačkoj prestonici Berlinu, na kome su učestvovali učenici Dopunske škole na srpskom jeziku. Savet roditelja je u saradnji sa školom realizovao ovogodišnji kros I to na fudbalskom terenu Vilmersdorf 1911.

„Dobri vremenski uslovi, kvalitetan sportski teren i dobra organizacija, još jednom su opravdali održavanje i značaj ove manifestacije za decu i omladinu naše dijaspore u Berlinu. Tradicionalnoj manifestaciji Krosu RTS-a pridružile su se sve grupe koje pohađaju nastavu u srpskoj dopunskoj školi u Berlinu, kao i nekoliko učenika koji pohađaju onlajn nastavu izvan Berlina. U fantastičnoj atmosferi i sa velikim brojem učesnika, opravdana su pozitivna očekivanja svih prisutnih gostiju”, istakle su nastavnice Marija Aleksić i Mirjana Stefanović.

Trka mlađeg uzrasta
Foto: Srpska škola u Berlinu

Učenici su deljeni po polu i uzrastu i trčali su različite deonice. Posebno nam je bila draga i mini-trka za naše najmlađe učesnike.

Vedar i takmičarski duh bio je na licima svih učesnika, a rezultati su bili sledeći:

Mlađa kategorija (devojčice): 1. mesto Staša Stojanov, 2. Lena Gajić, 3. Lara Arsović. Mlađa kategorija (dečaci): 1. mesto Luka Nikolić, 2. Maksim Popovicki, 3. Andrej Patković.

Srednja kategorija (devojčice): 1. mesto su delile Nikolina Sebastijanović i Đurđa Patković,  2. Anastasija Vuković, 3. Maja Trnski. Srednja kategorija (dečaci): 1. mesto Miloš Tomas, 2. Kosta Stojanov, 3. David Marinković.

Starija kategorija (devojčice): 1. mesto Elena Petković, 2. Mia Marinković, 3. Lana Trpka. Starija kategorija (dečaci): 1. mesto Nemanja Bulajić, 2. Viktor Mojsin, 3. Đorđe Lekić.

Učenici nisu krili zadovoljstvo po završetku realizovanog krosa, kao ni njihovi roditelji.

„Veliku zahvalnost dugujemo potpredsednici Saveta roditelja Tamari Arsović na obezbeđenom terminu na fudbalskom igralištu, kao i roditelju Mladenu Miškoviću na doniranim majicama za sve naše učesnike krosa. Hvala i ostalima koji su pomogli u realizaciji ove važne manifestacije”, istakla je nastavnica Marija Aleksić.