Početna Najave Vidovdan – dan kada se sve vidi – Vidovdanska akademija učenika Srpske...

Vidovdan – dan kada se sve vidi – Vidovdanska akademija učenika Srpske dopunske škole u Baden-Virtembergu

Vidovdanska akademija u organizaciji Srpske dopunske škole u Baden-Virtembergu, Generalnog konzulata Republike Srbije u Štutgartu i Saveta roditelja Srpske dopunske škole u Štutgartu i okolini biće održana u Štutgartu, 2. jula, sa početkom u 18 časova u Bürgerzentrum (Bebelstraße 22, 7093 Stuttgart).

„Iako su učenici dopunske nastave na srpskom jeziku u pokrajini Baden-Virtemberg i u godinama pandemije vredno obeležavala najveći srpski praznik u istoriji Srba – Vidovdan, iz opravdanih razloga izostale su Vidovdanske akademije. Na radost svih učenika, njihovih roditelja, nastavnica i svih Srba u Baden-Virtembergu, ovaj veliki datum ponovo će biti na najsvečaniji način obeležen”, istakla je koordinatorka Srpske dopunske škole za nemačke pokrajine Baden-Virtemberg i Bavarsku, Tatjana Popović.

Ona je u ime organizatora pozvala sve zainteresovane na akademiju. Dopunska nastava na srpskom jeziku u Baden-Virtembergu u organizaciji je Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.