Početna Događanja Izveštaj sa ovogodišnjem Krosa RTS-a u Frankfurtu

Izveštaj sa ovogodišnjem Krosa RTS-a u Frankfurtu

Učesnici Krosa sa nastavnicima, generalnim konzulom i sponzorom
Foto: Srpska škola u Hesenu

Ovogodišnji Kros RTS-a održan je i u Frankfurtu na Majni u Nemačkoj,  na stadionu fudbalskog kluba Tempo. Kros, koji se tradicionalno održava u svim školama u Srbiji, ali i u srpskim školama u dijaspori, organizovan je pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja (MPNTR), Ministarstva omladine i sporta (MOS) i Ministarstva spoljnih poslova – Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu.

U pokrajini Hesen u Nemačkoj organizatori krosa bili su Generalni konzulat u Frankfurtu i generalni konzul Branko Radovanović i upravni odbor FK Tempo u saradnji sa koordinatorkom Biljanom Bukinac i nastavnicima Sonjom Zrnić, Bojanom Rakonjac, Tatjanom Milanović i Vladimirom Živanovim.

Medalje i prigodne nagrade pobednicima tradicionalno je obezbedio sponzor DEVK osiguranje i Aleksandar Tepšić.
Na ovogodišnjem krosu u prijavilo se 150-oro dece. Trke su organizovane po razredima i prema propisanim propozicijama. Osim učenika koji pohađaju Srpsku dopunsku nastavu, za trku se prijavio i veliki broj dece predškolskog uzrasta, starosti do šest godina. Nakon dece takmičili su se i roditelji naših učenika u kategoriji veterana.
Nakon takmičarskog dela organizovana je mala škola fudbala i igre, natezanje konopa i skakanje u džaku.