Početna Događanja Prezentacija srpskih vina i ajvara u Ambasadi Republike Srbije u Tokiju

Prezentacija srpskih vina i ajvara u Ambasadi Republike Srbije u Tokiju

Prezentacija i degustacija srpskih vina i ajvara u ambasadi Srbije u Japanu
Foto: arhiva ambasada RS u Tokiju

Ambasada Republike Srbije u Tokiju organizovala je, u saradnji sa uvoznikom Makoto Investments i kompanijom za planiranje događaja Vit Mi, veče prezentacije i degustacije srpskih vina i ajvara. Ovom prilikom predstavljena je i specijalna etiketa koja će se, povodom jubileja 140 godina prijateljstva Srbije i Japana, naći na vinima vinarije Aleksandrović, a koju je dizajnirao poznati japanski umetnik Širju Okabe, prenosi Ambasada Republike Srbije u Japanu.

Ambasadorka Aleksandra Kovač je, pozdravljajući prisutne, istakla zadovoljstvo što se važan jubilej bilateralnih odnosa obeležava i na ovaj način. Ukazala je na bogatu tradiciju i kulturu vina u Srbiji, kao i na činjenicu da je u današnje vreme ova industrija u usponu, te da naša zemlja može da se pohvali nagrađivanim proizvođačima i vinima. 

Preko 30 prisutnih predstavnika kompanija i uslužnog sektora imalo je priliku da čuje i kratku prezentaciju o Srbiji, kao i da od kompanije Makoto Investments dobije detaljne podatke o vinskim regijama, sortama grožđa i vinima iz Srbije koja su probali tokom večeri. Gosti su degustirali i ajvar i druge srpske specijalitete.

Ambasadorka Aleksandra Kovač pozdravlja prisutne
Foto: arhiva ambasada RS u Tokiju