Početna Informacije Učešće Srbije na sajmu obrazovanja Biroa za obrazovanje i kulturu Stejt Departmenta

Učešće Srbije na sajmu obrazovanja Biroa za obrazovanje i kulturu Stejt Departmenta

Biro za obrazovanje i kulturu Stejt departmenta organizovao je od 2. do 4. avgusta najveći sajam obrazovanja u Sjedinjenim Američkim Državama. „Obrazovanje SAD” je program Stejt Departmenta koji okuplja više od 430 centara za savetovanje studenata u preko 175 zemalja.

„Ovo je godišnji skup koji promoviše američko visoko obrazovanje međunarodnim studentima, a ujedno pruža mogućnost studentima iz Sjedinjenih Američkih Država da se informišu o uslovima studiranja u drugim državama”, istaknuto je u ambasadi RS u Vašingtonu, na kome je ova institucija predstavila i našu zemlju. . 

„Ambasada Republike Srbije u Vašingtonu predstavila je mogućnosti za studiranje i studentsku razmenu, ključne oblasti ekonomskog razvoja i najzastupljenije obrazovne programe u Srbiji, kao i postojeća institucionalna partnerstva između Republike Srbije i Sjedinjenih Američkih Država u oblasti obrazovanja.

Štand Ambasade Republike Srbije bio je jedan od najposećenijih 2na sajmu, imajući u vidu da će Beograd biti domaćin regionalnog foruma prorama „Obrazovanje SAD” za Evropu i Evroaziju u organizaciji Stejt Departmenta od 19. do 21. septembra ove godine”, istaknuto je u ambasada RS u Vašingtonu.