Početna Informacije „Zar smo mi neprijatelji naše države?” – dobio medalju za ratne zasluge,...

„Zar smo mi neprijatelji naše države?” – dobio medalju za ratne zasluge, a deca mu odrastaju u katastrofalnim uslovima!

Potrebna pomoć za porodicu Jašović
Foto: HO Srbi za Srbe

„Šta biste radili kada bi vaša deca živela među ovako crnim zidovima? Kada bi spavali u sobama prepunim vlage? Kada bi im zdravlje bilo ugroženo? Sigurno biste učinili sve što je u vašoj moći da to promenite! Mi nećemo tražiti od vas da učinite sve što je au vašoj moći, ali pozvaćemo vas da skromnom donacijom pomognete porodici Jašović iz Brezojevice kod Plava. Oni to zaslužuju!”, istakli su predstavnici humanitarne organizacije Srbi za Srbe, koji su pokrenuli akciju pomoći ovoj porodici da se „reše” vlage.

Njihovu priču prenosimo u celosti:

Boris Jašović učestvovao je u svim ratnim dešavanjima na Kosovu i Metohiji, braneći narod od terorista. Zbog zasluga nagrađen je medaljom i pohvalnicom. Danas u Crnoj Gori za Borisa posla nema!

Petočlana porodica Jašović živi u teškim uslovima u Crnoj Gori
Foto: HO Srbi za Srbe

 „Mi se ovde još od mog prađeda vodimo kao neprijatelji države. Problem je što smo Srbi!” – poručuje Boris. Njegova supruga Bojana došla je iz Jagodine. Iako je tu već više od 12 godina, iako je izrodila troje zlatne djece, dokumenta još uvek ne poseduje!

„Rade (8), Kristina (6) i Luka (4) naši su razlozi za život. Luka mi je imao problema sa govorom, pa smo ga vodili svuda. Popravlja se. Bojim se samo da im ova vlaga ne utiče na zdravlje” – kaže ova požrtvovana domaćica. Pre dve godine snažan vetar odneo im je deo krova. To je dodatno pogoršalo ionako loše životne uslove.

„Nešto smo malo sanirali, kako-tako. Nažalost, krov je generalno loš, grede su dotrajale. Mi spavamo svi u ove dvije sobice, ali zidovi vuku vlagu i odozdo i odozgo” – jadaju se.

Vlaga na sve strane
Foto: HO Srbi za Srbe

I generalno je sve čega se čovek dohvati u njihovoj kući loše. Stolarija loše dihtuje, nameštaj je propao, pločice su loše urađene. Imaju i veliki dug za struju, koji otplaćuju po 20 evra mesečno. „Od primanja imamo samo socijalnu pomoć u iznosu od 190 evra. Držimo jednu kravu i konja, a ovce smo letos morali prodati. Morao se iznajmiti traktor, mora se pokriti neki dug i tako” – dodaje Boris.

Puno je muka koje su snašle porodicu Jašović. Ipak, verujemo da ima dobrih ljudi koji neće ostati nemi na njihove probleme. Humanitarna organizacija Srbi za Srbe pokrenula je akciju pomoći, pa vas pozivamo da se pridružite. Hajde da im rešimo problem sa vlagom!

 Više o porodici možete pogledati ovde