Početna Kultura Na manifestaciji „Folkloria” u Karlsrueu nastupaju igrači KUD Mladost iz Bača od...

Na manifestaciji „Folkloria” u Karlsrueu nastupaju igrači KUD Mladost iz Bača od 9.-11. septembra   

 

Od 2009. godine u Karlsrueu u Nemačkoj se odražava manifestacija pod nazivom Folkloria. Organizator je nemačko udruženje kulture Kulturverein wirkstatt e.V. Moto ovog druženja je da svaka kultura ima svoje igre koje treba da podeli sa drugim narodima, te organizator nastoji da za Karlsrue dovede što više folklornih grupa sa raznih strana Evrope i sveta. Ove godine učestvovaće folklorne grupe iz Meksika, Španije, Jermenije, Rumunije, Srbije, Bugarske, Nemačke, Latinske Amerike, Francuske (Alzasa), Ukrajine, Italije (Sicilije), Turske i Albanije.
Srbe će tradicionalno predstavljati igrači KUD Mladosti iz Bača, koji su od prvog festivala na ovoj manifestaciji. Do sada prisutnu publiku su uvek oduševili koreografijama, igrama, lepotama nošnji i igrača, po veselosti, dobrom ritmu, odličnim pokretima i muzikom….

Manifestacija se održava na Fridrihsplacu (Friedrichsplatz) i počeće u petak uveče u 17.30 radionicom o folkloru na Balkanu, a od 19 časova će svi moći da igraju uz muziku sa Balkana.

U subotu 10. septembra glavni program počinje nastupom mladih KUD Mladost iz Bača u 11 časova. Oni će nastupiti tokom dana takođe u 14.30 i 18 časova. U nedelju nastupiće u 12.30 i 16.30.

Pored svih posetilaca Srbe iz Bača se posebno podržavati članovi Srpskog kulturnog centra iz Karlsruea, predvođeni predsednikom Ognjenom Kočninovićem. Svako ko može da dođe i podrži nastup mladih Srba je uvek dobrodošao, istakli su u Centru.