Početna Događanja Miljan Gubernić i Marina Milenković nastupili u programu„Svet sa Balkana” u Jeveranu

Miljan Gubernić i Marina Milenković nastupili u programu„Svet sa Balkana” u Jeveranu

Ambasadorka Tatjana Panajatović Cvetković (u sredini) sa Marinom Milenković i Miljanom Gubernićem
Foto: Ambasada Srbije u Jermeniji

Miljan Guberinić i Marina Milenković, predstavnici međunarodnog festivala poezije Smederevska pesnička jesen”, održali koncert u Jerevanu (Jermeniji), na kome su predstavili muziku iz Srbije i regiona. Oni su učestvovali u jerevanskoj Centralnoj gradskoj biblioteci „Avetik Isahakjan” u umetničkog programu pod nazivom „Svet sa Balkana”, u organizaciji počasnog konzula Srbije Babkena Simonjana.

Goste iz Srbije, Miljana Gubernića direktora „Smederevske pesničke večeri” i Marinu Milenković, izvršnog producenta, u Ambasadi Republike Srbije u Jermeniji primila je ambasadorka Tatjana Panajotović Cvetković. Oni su razgovarali o planovima vezanim za saradnju sa Jermenijom u oblasti kulture, posebno na planu poezije, kao i pripremama za organizaciju tradicionalne pesničke manifestacije u Smederevu, koja ove godine beleži svoje 53. izdanje.

Tokom nastupa gostiju iz Srbije u gradskoj biblioteci publiku je pozdravila ambasadorka Srbije Panajotović Cvetković. Ona je istakla „da ovakvi događaji dodatno doprinose boljem upoznavanju dva naroda i približavanju kultura Srbije i Jermenije”.