Početna Događanja U Lucernu u Švajcarskoj organizovan doček moštiju Svetog vladike Nikolaja

U Lucernu u Švajcarskoj organizovan doček moštiju Svetog vladike Nikolaja

Dolazak vladike Andreja u Lucern sa moštima Svetog vladike Nikolaja
Foto: CO Lucern

Crkvena opština Lucern organizovala je doček gostiju moštiju Svetog vladike Nikolaja. „Blagoslovom preosvećenog episkopa austrijsko-švajcarskog Andreja a revnošću oca Dragana Stanojevića i uprave parohije kivot sa delom moštiju Svetog vladike Nikolaja Žičkog i Svesrpskog dočekan je od mnoštva naroda parohije lucernske. Zajedno sa episkopom, prateći mošti, došli su i sveštenici Sabornog hrama Svete Trojice iz Ciriha, protojerej Branimir Petković i jerej Đorđe Lukić. Dok je Episkop unosio mošti u hram studenti Bogoslovskog fakulteta iz Beograda Ivan Topić, Gvozden Milanović i Dušan Stojmenović pevali su tropar Svetog vladike Nikolaja”, istaknuto je u CO Lucern.

Doček vladike sa moštima
Foto: CO Lucern

U nastavku je služeno večernje, prisutni narod je pobožno pristupao i u molitvenom miru celivao mošti dok ih je episkop Andrej osenjivao znakom krsta preko sveštanog ulja. „Verujemo da se zajedno sa nama radovao i Sveti vladika Nikolaj gledajući da posle sto i više godina od kako je hodio prostorima Švajcarske još uvek niče seme vere koje je on posejao u ovim krajevima”, rečeno je u ovoj parohiji.

„Episkop Andrej je posle večernje službe a pre nadahnutog predavanja sa pojcima otpevao stihove pesme „Poslednja poruka Vladike Nikolaja”, koji su odzvanjali u srcima svih nas koji smo tu veče bili blagosloveni i privilegovani da učestvujemo u ovom velelepnom i nezaboravnom događaju”, naglašeno je u CO Lucern.

Prisutni narod u hramu
Foto: CO Lucern