Početna Događanja Miljena Drndar održala književno veče u dortmundskoj parohiji

Miljena Drndar održala književno veče u dortmundskoj parohiji

Pozdravni govor sveštenika Dangubića na književnoj večeri Miljene Drndar
Foto: CO Dortmund

Predstavljanjem knjiga Miljene Drndar u Dortmundu u Nemačkoj otvorena je manifestacija pod nazivom „Kulturno-duhovna jesen u Parohiji dortmunskoj”. Organizatori, predstavnici Crkvene opštine i Parohije dortmundske u okviru ove manifestacije pokrenuli su ciklus predavanja, filmskih projekcija, radionica i književnih večeri.

Sala parohijskog doma pri hramu Svetoga apostola Luke u Dortmundu u subotu uveče bila je puna i prisutni su uživali u predstavljanju dela Miljene Drndar, kao i uz pojanje parohijskog hora Dostojno jest i instrumentalno-vokalnu pratnju Dunje Drndar. „Prisutni su se kroz izlaganja književnice Mirjane Mitrović i same autorke tri predstavljena romana, Miljene Drndar, mogli upoznati sa njenim književnim opusom uz akcentom na njenu potonju knjigu „Zašivanje oblaka” objavljenu 2019. godine”, istakao je protojerej Danilo Dangubić, starešina hrama, koji je pozdravio sve prisutne i ujedno najavio pomenuti ciklus kulturnih i pastirskih dešavanja ovoj parohiji. Na kraju manifestacije sve prisutne je pozdravio i toplo se zahvalio na dolasku i predsednik UOCO Dortmund Dušan Kojadinović, posebno se zahvalivši autorki Miljeni Drndar kao i njenoj uvaženoj gošći, Mirjani Mitrović za divno veče i literarnu gozbu.

Nakon programa za sve prisutne upriličeno je posluženje. „Prijatnim druženjem okončano je ovo izuzetno veče u nadi da ćemo se i narednih večeri u ljubavi i radosti sabirati i oplemenjivati značajnim temama”, dodao je sveštenik Dangubić.

Prisutni u parohijskoj sali
Foto: CO Dotrmund