Početna Događanja U Jerevanu održana promocija knjige „Zovi me Garun” Vesne Pešić

U Jerevanu održana promocija knjige „Zovi me Garun” Vesne Pešić

U Jerevanu, glavnom gradu Jermenije, Vesna Pešić, pisac i izdavač promovisala je svoju knjigu „Zovi me Garun”. Promocija jermenskog izdanja knjige „Zovi me Garun” održana je uz dobijanje titule počasnog člana Saveza pisaca Jermenije, čime je postala prva osoba iz Srbije u ovom statusu. Knjiga je inspirisana prethodnim putovanjem autorke u Jermeniju, kada je jermenskoj publici predstavljen prevod na srpski knjige „Istorija Jermenije”, čuvenog istoričara iz petog veka Movsesa Horenacija, prenosi Ambasada RS u Jermeniji.
Ovom kulturnom događaju prisustvovala je i ambasadorka Srbije u Jermeniji Tatjana Panajotović Cvetković, koja je istakla da „počasno članstvo autorke u Savezu pisaca Jermenije i prevod njene knjige u kojoj se prepliću jermenski istorijski motivi i savremeno doba predstavljaju značajne korake u pravcu daljeg približavanja kultura Srbije i Jermenije i boljeg razumevanja dva prijateljska naroda”.

Promocija je održana uz prisustvu uglednih članova jermenske kulturne zajednice i predstavnika medija. O knjizi su govorili i predsednik Saveza pisaca Jermenije Eduard Militonjan, dopisni član Akademije nauka Jermenije prof. dr Aelita Doluhanjan, izdavač knjige Van Arjan, i pisac, prevodilac i počasni konzul Srbije u Jerevanu Babkan Simonjan, navodi srpska ambasada.

Vesna Pešić knjiežvnik i izdavač postala počasni član Saveza pisaca Jermenije
Foto: ambasada RS u Jermeniji