Početna Informacije Marta (14), koja brine o svojoj porodici, preko HO Srbi za Srbe...

Marta (14), koja brine o svojoj porodici, preko HO Srbi za Srbe dobila novu kuću

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe zahvalila se svim ljudima dobre volje koji su pomogli da tinejdžerka Marta iz sela Porodim u opštini Žabare se sa svojom porodicom preseli u novu kuću. „Potresne fotografije male Marte (14) i njene porodice obišle su Srbiju i svet krajem 2021. godine. Devojčica koja je učila pod jorganom, u zemljanoj kući bez struje i vode imala je samo jednu želju, koja joj je upravo ostvarena! „Mnogo je bolje nego što je bilo, mnogo više soba, uslova za život. Imamo kupatilo, kuhinju, sve je sređeno! Put do škole je mnogo bolji, nije blatnjav. Ne moram više da se preobuvam i nosim čizme” – razdraganim glasom podelila je utiske o novoj kući, mala Marta” prenela je HO Srbi za Srbe.

Predstavnici ove organizacije su pre nekoliko meseci objavili da je prikupljeno više od 100.000 evra namenskih donacija. „Sama realizacija akcije potrajala je usled potrage za odgovarajućom kućom. Kuća sa 36 ari placa u selu Porodin, u opštini Žabari uspela je da ispuni želje same porodice da njeni najmlađi članovi imaju odlične uslove za psiho-fizički razvoj i srećnije detinjstvo. Ukupna vrednost projekta iznosi 4.764.292 dinara. Preostala sredstva prikupljena u ovoj akciji biće usmerena na pomoć ugroženim porodicama širom Balkana”, istakli su članovi HO Srbi za Srbe.

Podsetimo, majka Danijela, kao mala izgubila je vid, dok je otac Zdravko imao teške povrede nogu. Zbog toga, Marta je od malena morala da pomaže roditeljima i da se stara o bratu Zdravku (5) i sestri Zdravkici (2). „Hvala svim dobrim ljudima i organizaciji Srbi za Srbe što su nam pomogli da dobijemo kuću!” – bile su reči male Marte na samom kraju posete predstavnika HO.

„Hiljade dobrih ljudi napravilo je još jedan podvig za pamćenje, a radost i sreću koju smo podelili sa porodicom Jovičić-Novaković ostaće zauvek urezana u našim srcima!”, dodali su članovi HO Srbi za Srbe.