Početna Događanja Vesna Kapor održala književno veče u parohiji dortmundskoj

Vesna Kapor održala književno veče u parohiji dortmundskoj

U Saborištu parohijskog doma pri hramu Svetoga apostola Luke u Dortmundu, u okviru parohijskih susreta pod nazivom „Kulturno-duhovna jesen u Parohiji dortmundskoj“,  održano je književno veče Vesne Kapor iz Beograda.

„U prijatnom ambijentu parohijskog Saborišta, uz pojanje parohijskog hora Dostojno jest i instrumentalno-vokalnu pomoć Dunje Drndar, Lole Kuruc i Stefana Radivojevića, prisutni su se kroz izlaganje gošće i naratorke ove književne večeri Miljene Drndar upoznali sa književnim opusom Vesne Kapor”, istaknuto je ovoj parohiji.

Na samom početku književne večeri sve prisutne pozdravio je protojerej Danilo Dangubić koji se i na samom kraju ove duhovne gozbe zahvalio gošći i svima sabranima što su svojim prisustvom omogućili još jedno prijatno veče u parohijskom Saborištu.

Foto: CO Dortmund

Nakon programa za sve prisutne upriličeno je posluženje.

Vesna Kapor rođena je u Nevesinju, u Hercegovini, gdje je završila osnovu školu. Filološki fakultet završila u Beogradu. Objavila je roman Tri samoće ili mjesto nedovršenih stvari i zbirke priča Po sećanju se hoda kao po mjesečini, Za mog oca kao i roman-novelu Nebo tako duboko. Dobitnica je nagrada Laza Kostić, Miloša Crnjanskog, Meša Selimović i Kondir Kosovke devojke. Radi u Studentskom kulturnom centru u Beogradu kao urednik književnog programa.