Početna Informacije HO Svi za Kosmet podelila 1550 školskog pribora đacima na KiM

HO Svi za Kosmet podelila 1550 školskog pribora đacima na KiM

Humanitarna organizacija Svi za Kosmet sa ponosom obaveštava da je uz pomoć dobrih ljudi, i ove godine realizovana akcija podele školskog pribora deci na Kosovu i Metohiji.

„Možemo konstatovati da smo i ove godine ostvarili odličan rezultat. Podeljeno je 1.550 kompleta školskog pribora deci iz 33 mesta. Pomoć u vidu pribora za školu dobili su školarci iz sledećih mesta: Babin Most, Brnjica, Crkvena Vodica, Lipljan, Suvi Do, Rabovce, Staro Gracko, Dobrotin, Donja Gušterica, Gornja Gušterica, Livađe, Gračanica, Binač, Sušica, Ranilug, Kosovska Kamenica, Bosce, Ajnovce, Kuzmin, Kosovo Polje, Strezovce, Kololeč, Ropotovo, Korminjane, Vrbovac, Klokot, Binač, Vitina, Grace, Šilovo, Ugljare, Bresje i Batuse”, istakli su vredni predstavnici ove humanitarne organizacije.

U svakom paketu nalazio se komplet koji sadrži: sedam svezaka, blok za crtanje, rezač, drvene boje, flomasteri, tempere, geometrijski set, olovke, makaze, šestar, pernica, gumica, vežbanka i lepak…

Foto: HO Svi za Kosmet

„Sakupljanje školskog pribora i donacija sprovodili smo u 55 gradova, a u 10 različitih država. Pored velikog broja robnih donacija, kroz uplate na račun, humanitarne događaje i kutije za donacije, imali smo više hiljada novčanih donatora. Kao što smo to već naveli, ubedljivo najveće novčano učešće i ove godine imala je Fondacija Delije sa iznosom od 3.000 kanadskih dolara, kojoj se ovom prilikom zahvaljujemo na višegodišnjoj saradnji. Ukupna vrednost akcije je oko 4.535.000 dinara (oko 38.750 eura)”, dodali su predstavnici HO Svi za Kosmet.

Oni su se zahvalili svim ljudima dobrog srca koji su donirali školski pribor i novčana sredstva ili na bilo koji način učestvovali u ovoj akciji kao i Eparhiji raško-prizrenskoj na velikoj pomoći u realizaciji.