Početna Događanja U Madridu premijerno izvedena pozorišna predstava „Gospođa Ajnštajn”

U Madridu premijerno izvedena pozorišna predstava „Gospođa Ajnštajn”

U Madridu premijerno je izvedena pozorišna predstava „Gospođa Ajnštajn” u Opštinskom pozorištu u Kosladi. Komad, u izvođenju „Teatra Defondo”, bavi se životom srpske naučnice, njenim odlaskom na studije, upoznavanjem sa Albertom Ajnštajnom, njihovim zajedničkim radom i naučnim otkrićima, ali i teškim bračnim i porodičnim trenucima.

Predstava, koja je protkana humorom i tragedijom, ima jak emotivni odjek, bez tragova patetike, te je zasluženo ispraćena ovacijama publike. Premijeri je prisustvovala i ambasadorka Republike Srbije u Španiji Katarina Lalić Smajević. Ona je čestitala glumačkoj ekipi, kao i direktorki Vanesi Martines i producentu Pablu Uetosu, koji su svoju ljubav prema ovom komadu bezrezervno preneli na publiku. 

Premijeri su prisustvovali i gradonačelnik Koslade Anhel Viveros Gutjeres, sekretarka za kulturu tog grada Emilia Eskudero Amado, predsednik Hispano-srpskog kulturnog udruženja Ivo Andrić Prokopije Postolović i predstavnici srpske dijaspore u Madridu, navela je Ambasada Srbije u Španiji.

Foto: arhiva Ambasade Republike Srbije u Madridu