Početna Informacije Donatrosko veče za Srpsko kulturno društvo iz Ženeve

Donatrosko veče za Srpsko kulturno društvo iz Ženeve

Predstavnici Srpskog kulturnog društva iz Ženeva u Švajcarskoj pozvali su svoje članove i prijatelje da se odazovu donatorskom ručku, koji će se održati u nedelju, 20. novembra u restoranu Andrea’s (Route de Florissant 51), a koji ima za cilj da omogući predstojeću organizaciju Svetosavskog bala u Ženevi, koji će se održati 28. januara 2028. godine u hotelu Beau Rivage.

„Posle duge pauze uslovljene sanitarnom situacijom ali i manjim interesovanjem same publike, Srpsko kulturno društvo želi da ponovo okupi sve one kojima je stalo do očuvanja naše zajednice, tradicije i svih veza ostvarenih s našim ovdašnjim prijateljima. Želeli bi da se ponovo okupljamo oko književnih večeri, pozorišnih predstava, koncerata, raznih proslava. Jedna od tradicionalnih,  Svetosavski balkoga društvo organizuje već dugih trideset godina je u pripremi za sledeću 2023. godinu” istakli su čelni ljudi SKD Ženeva.

Oni su dodali da je vlasnik restorana i prijatelj Društva Andrija Mićunović, u više navrata svojim doprinosom omogućio realizaciju planova SKD i da i ovoga puta pruža pomoć, na čemu mu se od sveg srca zahvaljuju. „Otvorio je vrata svog restorana i spreman je da nas ugosti, lepo kako on to uvek čini. Ručak (CHF 100/po osobi) ima donatorskikarakter u cilju podrške našoj predstojećoj organizaciji Svetosavskog bala. Sav prikupljeni prihod ide u ovu svrhu. Ukoliko niste u mogućnosti da dođete a želite da nas podržite, možete pomoći vašim prilogom na račun SKD”, dodali su članovi SKD a dodatna obaveštenja se mogu naći na njihovom sajtu.

Inače, Srpsko kulturno društvo je osnovano 1990. godine sa ciljem da održava i propagira srpsku kulturu u Švajcarskoj, da zbližava i omogućuje integraciju Srba, da bude centar okupljanja srpske dijaspore i svih prijatelja oko tema kulture, aktuelnih događanja i pomoći na raznim nivoima. Brojne kulturne akcije, među kojima su pozorišne predstave, izložbe, razgovori, predavanja, koncerti i tradicionalni Svetosavski bal, samo su neke od glavnih obeležja Društva. Po svom karakteru i aktivnostima usmerenim ka stimulisanju kulture i razmene misli kojima je cilj obogaćivanje svakoga od nas, Srpsko kulturno društvo u Ženevi je jedinstveno. To je zajednica otvorena za dijalog i svaki konstruktivan predlog usmeren ka promovisanju kulture je dobrodošao.