Početna Događanja U Londonu promovisana srpska vina

U Londonu promovisana srpska vina

U Ambasadi Republike Srbije u Londonu je, u organizaciji sa Britansko-srpskom privrednom komorom, održana promocija vina iz Srbije. Manifestaciji je prisustvovao veliki broj predstavnika britanske poslovne zajednice, zainteresovani partneri, predstavnici diplomatskog kora i dijaspore, prenela je Ambasada Srbije u Velikoj Britaniji.

Ambasadorka Srbije u Londonu, Aleksandra Joksimović je predstavila vinsku industriju u Srbiji i njene potencijale. Naglasila je da vino predstavlja komponentu regionalne saradnje, apostrofirajući uspešno održan međunarodni sajam vina u Beogradu, u okviru regionalne inicijative Otvoreni Balkan. Posebno je istakla mogućnosti za širi plasman srpskih vina na britansko tržište. Gostima su se obratili i direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović, kao i predsedavajući Britansko-srpske privredne komore Dejvid Landsman.

Kao najveći uvoznik srpskih vina u UK, u Ambasadi se predstavila kompanija NIKO Vajn. U sklopu promocije, gosti su imali prilike da degustiraju vina vinarija Aleksić, Doja, Erdevik, Vukoje, Budimir, Deurić i Cilić.

Foto: Ambasada Republike Srbije u Londonu