Početna Kultura „Ima neka tajna veza” – monodrama posvećena pesniku Dušku Trifunoviću se izvodi...

„Ima neka tajna veza” – monodrama posvećena pesniku Dušku Trifunoviću se izvodi u nedelju 20.11. u Štutgartu

U organizaciji Srpsko prosvetnog i kulturnog društva Prosvjeta, ogranka u Štutgartu u nedelju 20. novembra će se izvesti monodrama Ima neka tajna veza, glumca Milana Dimića posvećena Dušku Trifunoviću.

Mesto održavanja je sala u Reinsburgstr. 46 u Štutgartu a početak je planiran u 18 časova. Cena ulaznice je 15 evra, a dodatna obaveštenja se mogu dobiti od organizatora putem Instagrama prosvjetanemacka ili putem mejla prosvjeta.stuttgart@gmx.de

Monodrama je autorski rad glumca Milana Dimića, koji je bio inspirisan likom i delom legendarnog pesnika. Rad na ovom delu je trajao 3 mesece i prožet je stvarnim likovima i događajima iz života pesnika. Takođe rad je protkan muzikom koja je nastala na osnovu Trifunovićevih tekstova (Ima neka tajna veza, Glavo luda, Zlatna ribica, Šta bi dao da i mom mestu). Govori o njegovim životnim putevima od iseljenja iz Sarajeva u Novi Sad, te usamljeničkog životu, jednog čoveka koji je silom prilika zavoleo vozove.
U monodrami se pored protagoniste koji vodi priču pojavljuje još 8 likova, kojima glumac suptilno i vešto publici približava Trifunovića kroz najvažnije periode njegovog života; od šaljivih anegdota, pa sve do emotivno teških period u pesnikovom životu.
Kroz poeziju Duška Trifunovića glumac provlači pesnikovu emociju i ekspresijom same glumačke igre publici otvara nove poglede na pesnikova dela, te životne situacije koje su ga inspirisale da stvara iste.
U 55 minuta Milan Dimić donosi, možda do sada nedokućenu, nekima i skrivenu stranu legende našeg pesništva, Duška Trifunovića, istakli su u dopisu predstavnici SPDK Prosvjeta iz Štutgarta.