Početna Informacije Raspisan Javni poziv za dodelu nacionalnih priznanja Srbima iz regiona i dijaspore

Raspisan Javni poziv za dodelu nacionalnih priznanja Srbima iz regiona i dijaspore

Beograd, 10. novembra 2021. - U Ministarstvu spoljnih poslova danas su dodeljena nacionalna priznanja uglednim licnostima iz dijaspore i regiona koje su u razlicitim oblastima doprinele promovisanju Srbije i jacanju veza matice i Srba u regionu i dijaspori. Priznanja su urucili ministar spoljnih poslova Nikola Selakovic i direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon. Naucnik Vladimir Cmiljanovic iz Svajcarske, profesorka Jelica Stojanovic iz Crne Gore, profesor Srdjan Mijalkovic iz Austrije i Momcilo Vuksanovic iz Crne Gore su dobili priznanja. Grupna fotografija. FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ bg

Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu raspisala je Javni poziv za podnošenje predloga za dodelu nacionalnih priznanja za izuzetan doprinos, rezultate i zasluge u oblasti ostvarivanja saradnje i jačanja veza matične države i dijaspore, kao i matične države i Srba u regionu.

Podnosioci predloga dužni su da najkasnije do 02. decembra 2022. godine dostave Ministarstvu spoljnih poslova -Upravi za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu:

– predlog za dodelu nacionalnog priznanja, u pisanom obliku na pripremljenom formularu koji je sastavni deo ovog Javnog poziva,

– obrazloženje sa biografijom i referencama predloženog kandidata, sa dovoljno činjenica za odlučivanje i ocenu vrednosti doprinosa, rezultata i zasluga.

Detaljnije informacije se mogu pronaći na stranici Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu www.dijaspora.gov.rs.

Foto: Dobitnici nacionalnih priznanja u 2021. godini